perjantai 3. maaliskuuta 2017

Tapoin lipsuneet sukseni......

3/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Wanhaa muistellen näin MM hiihtojen puitteissa.

Noin 16 vuotta sitten   lähdin hiihtämään, vaikka oli todella huono keli.
Märkää raskasta lunta 30 senttiä , pari astetta  lämmintä  ja katastrofi oli valmis.Sukset lipsuivat  sinne ja tänne , eniten taaksepäin. Ei  tippaakaan pitoa.
Ei.
Vain hullulla  Härmälääsellä sisulla  pääsin  suunnilleen   5-6 km päähän ja se oli   siinä....!!!!!!!!!!!!!!!
Ensin nakkasin sauvat  kuusen oksalle , fiuuuh...sitten riuhtaisin  sukset   olkapäälleni ja   hullun irvistys naamallani  aloin kävellä kotiani kohden  ja arvakkaapas oliko  raskasta askellusta?
OLI!.
Noin  2 kilometrin päässä  olin päätökseni tehnyt. Huusin ja raivosin suksilleni..."odottakaa  perkeleet...kunhan  ollaan kotona...saatte nähärä hanhen  munat....teille kyllä viimeisen vittuilunne...kohta teitä viärään....orottakaa...orottakaa ".
Ja noin  tunnin päästä  talo  jo näkyi...enää viimeiset   300 metriä...sitten 200..sitten 100 ..50 metriä ja  kotomarkillani  olin......täyshullun  raivolla  tempaisin  ensin toisen suksen  navetan , joka on tiilinen, nurkkaan , palat vain lenteli ja sitten toiselle sukselle  tein samoin..,taas palat ne vain lenteli  yltympäri.
Ja........
Vaimoni  oli just  puhelimessa ,äitinsä kanssa  , näki  suksien   palasten  sinkoilevan  ilmassa  ja tokaisi  äidilleen...
" Isäntä on näköjään  kotona....suksien palaset  lentelee  ilmassa ".
Heh.

Ekku Mattila.