keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Tarkka-ampujakaverini tuli kylään....piri..piirii.piriii..

15/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Plarailin  tänään   vuoden 1966  inttivalokuva-albumiani , nimenomaan ököajasta ja samalla ajattelin että mitähän noille nykyään kuuluu.
Kuvista   yksi oli Teuvalainen   sotamies Riippi joka itseni lailla  oli tarkka-ampuja   koulutuksessa ja hetken  meidän kympinosumiamme  mietin. Melkein ääneen tuumailin  ,että saattaa olla että olen monesti kenties hänenkin  talonsa ohitse sotkenut   pyörälläni. Riippi oli mua paree  tarkka-ampuja, sen tunnustan suoraan, mutten kovinkaan paljoa hänelle hävinnyt.
Kesken aatoksieni kuulin miten ovikelloni  pirisi....piri..piri..piuriii.piriii..  ja   avaamaan menin..
"Ja aatana soikoon, multa pääsi....kukas se siinä  sanoin....johan oli sattuma  ...juuri hetki sitten sinunkin  kuvaasi tutkailin .....ja sussiunatkoon...siinähän sinä olet....heti sut tunnistin...".
Niin me  sisälle mentiin...kaffia juotiin ja  "sotamuistoja"  muisteltiin.
Siinä kului kaksi tuntia.
Oli se jännä sattuma....taikka ei oikeastaan.Niinhän ne viisaat  väittävät ettei  sattumia  olekaan. On vain asioita   jotka  tapahtuvat. Itselleni on samanlaisia  juttuja tullut useitakin  ja niistä olen myöskin blogissani kirjoittanutkin.
Laphalaaset sanovat   että  etiäänen se kertoi, että  kohta tuttusi tulee kylään. Etiäinen  oli Riipin valokuva jota katselin. Voipa hyvinkin olla totta.
Vai mitä?


Ekku Mattila.