perjantai 24. maaliskuuta 2017

Tauno kuoli hetkessä.

24/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Asuin Jalasjärven Ahonkylässä  ja sinä aikana kuulin  yhdestä perheestä, jolle sattui  todella  ikävä tapaturma.
Talo sijaitsi   noin  6 km päässä  Jalaksen kenkätehtaasta , vähän sivummalla , metsän  siimeksessä.
2 kilometriä Tokerotielle.
Vanhempi pariskunta ja heillä noin  40 vuotias  poika, autoseppä/hitsaaja. Yhtenä kevätpäivänä poika, sanotaan häntä vaikka  Taunoksi, meni  irrottamaan  vanhan  linja-auton  alustaa ja siinä työssään tarvitsi  polttohitsauslaitetta.
Noin 2 tunnin päästä  Taunon   äiti ( Kerttu )meni poikaa kaffille kutsumaan , talonsa portailta, muttei vastausta saanut. Huhuili  uudelleen  ja sama juttu. Poika  oli hiljaa. Kerttu ajatteli pojan nukahtaneen  ja käveli  pihalle , lähemmäksi  linja-auton   runkoa ja kumartui  sen alle. Pojasta näkyi vain  jalat.
Nukahtanu se on...nukahtanu..."
"Tauno   ,sanoi äiti...tuuppa siitä kahfille".....mutta edelleenkään poika ei vastannut, eikä vastaillut koskaan enää  .  Hän oli kuollut.
Tauno oli  ollut  irrottamassa  auton alustassa olevaa voimakasta jousta polttoleikkaamalla.Suoraan hänen päänsä kohdalla , yläpuolella , kiinni kahdella vankalla pultilla. Hän ei  huomioinut sitä, että kun  pultit katkaisee , ensin toisen ja sitten jäljelle jääneen , voimakas jousi  vapautuu ja paukauttaa jousen , sekä sen  aluslevyn alas maahan.
Suoraan Taunon  pään kohdalle. Verilätäkkö  oli  3 metrinen.
Kuolema   tuli heti.
Heti.


Ekku Mattila.