perjantai 17. maaliskuuta 2017

Venäläistä rulettia Jalasjärvellä.

17/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Noh....noh....pyssyasiaa  pukkaa taas..

Minulla oli Jalasjärvellä  11 asetta ja jokaiseen tarvittavat luvat.
Kolme  revolveria , 22 ...38  sekä  44 : nen. Muut oli ns pitkiä aseita.
Tuo 44 oli kuulkaas   peli.Kun sillä ampui , niin  potkaisu oli  jumalatoon ja  se ääni...se ääni. Rullaan mahtui 5 paukkua  ja nekin oli  melkein pikkulillin kokoisia.
Noh..taas.
Ovikello soi ja avaamaan menin. Siellä  oli puolituttu  "tummahko" (sanotaan häntä vaikka Reijoksi)  mieshenkilö ja heti hän halusi  nähdä mun 44:ostani..koska ei ole sellaista koskaan  ennen nähnyt.
"Näytä nyt...näytä nyt"...
Hetken  emmittyäni suostuikin siihen, mutta  ennen aseen antamista  hänelle, avasin rullan ja  annoin ammukset  tipahtaa  kämmeneeni ja   paukut laitoin taskuuni.Ns varmuuden varalta. Juu..juu...minulla oli paha tapa pitää  aseita ladattuina...paha tapa..todella paha..
Paha....
Ja Reijo  44 käteensä otti , tähtäili sillä  asuntoni  huoneen seinään ja  laukaisi. Kuului  klaks,sillä  aseenhan  piti olla tyhjä. Sitten pyöräytti  rullaa ja taas veti liipaisimesta, klaks ,toisti  tätä ainakin 5-6 kertaa ja joka kerta pyöräytti rullaa   ja  laukaisi.Klaks..klaks..klaks.. Sanoin ettei kannata  turhaan laukaista  tyhjää  revolveria, sillä sen nallipiikki  saattaa  vioittua ja lopuksi  Reijo antoikin aseen takaisin minulle ja lähti.
Minä  kaivoin ammukset taskustani ja niitä piti olla  viisi. Mutta häh??!!....niitä olikin vain  kolme.!.
Kun tarkemmin  katsoin 44 ;sen  rullaan, niin sinne olikin jäänyt  2 patruunaa !! Niiden välillä oli  yksi tyhjä kohta....
Kämmeneeni putosi siis vain 3 patruunaa , kun sen tyhjensin ja 2 jäi  rullaan. Luulin niitä oleva 6. Onneksi  Reijo aina laukausten  välillä pyöräytti rullaa ennenkuin  laukaisi. Oli  TODELLA  hyvä säkä  että  nallipiikki  osui  joka kerta tyhjään kohtaan. Muuten   seinään olisi tullut  iso  reikä.
Kliks.


Ekku Mattila.