tiistai 21. maaliskuuta 2017

"Viitan Erkki sai turpaan"....

21/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


1991  ostin Kurikkalaaselta  mieheltä   115  korisen mustan siipimersun, se maksoi 500  markkaa.
Soli muuten kunnossa, mutta nokka lytyssä.  Musta ja nätti.
Pidin   sitä visusti tallissa aikomuksena laitattaa se kuntoon  ja tien päälle jonne  se kuuluukin....mutta ....muttaaaa....
 1992  aamusella autopuhelimeni soi ja siellä oli Kauhajokinen (sanotaan häntä vaikka Erkki  Viitaksi) joka kysyi että   saako hän ottaa  siitä mersustani  sivuikkunan  veivin , kuljettajan puoleisen ja mä sanoin että ota vaan.  Olin just  Alahärmässä jotakin touhuamassa ja  tulisin illalla myöhään Kauhajoelle.
Ja tuli ilta ja tuli ehtoo ja kotiini tulin  kello  23,30  suurinpiirtein.
"Erkki  jotakin monta kassillista  autoonsa kantoi...sanoi vaimoni,,,se niitä toi  tuolta  tallista, jossa se sun musta mersus on.....tunnin siellä touhusi.."
Niinpä minä kiiruusti tilannetta katsomaan ja sussiunatkoon...perskeleen perskelees..!!!!
Tana!
Erkki oli ketales  irrottanut mersusta kaiken jotka  irti vähällä vaivalla saa....ratin . ovien kahvat/veivit , koristelistoja , taustapeilin, istuinsuojat , penkkien niskatuet , radion , sekä  muuta  pientä. Auto oli  sorkittu pilalle saamari soikoon  ja heti Erkille  soittamaan..
Ring...riiing...
"Saatanan  äijä , Erkki huusi, kun asiasta  hänelle valittamaan...varkaaksiko häntä sanot...tuuppas tänne markilleni, niin turpiisi saat....turpiisi saat".
Ja tottakait  mä menin....Erkin   markille , jossa  oli hänen  mieskaverinsa (sanotaan häntä vaikka Aavolan Impaksi) ja  syntyi pienimuotoinen  kahakka  meitin välille..jonka mä voitin  ja Erkki  poliisia paikalle huutamaan  puhelimellaan.
"Kerkesin " kuitenkin paikalta  pois ja  sinne tuli Kauhajoen pirssi..."Kauha  35"  , mutta senverran viisaita  Erkki/Imppa olivat  etteivät  "tunnistaneet"  kuka heitä motikoitti.  Erkki sai nyrkistä  ottaansa ja Impan suussa ollut tupakki levisi hänen naamaansa.
Jaa minkäs takia tämän kerroin tässä ja nyt ?
Päivällä   näin   Erkin kaupassa eikä vieläkään  minnuu  moikkaa.  Mistälie suuttunut ?
Jep.


Ekku Mattila.