lauantai 8. huhtikuuta 2017

Yliluutnantti käveli siksakkia...

8/4-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Kurvailin Vaasassa tänään, siellä täällä kaupungilla ja yhdessä kohtaa katu oli   tehty  laattakivistä. Ja antakaas olla.....heti pukkaa Wanhoja muistoja Hesan ajalta.
Siis:
Porvoonkatu   5-7  Kalliossa . jossa asuin , lähellä  Linnanmäkeä  oli myöskin   katu , Aleksiskiven  kadulla, jossa oli katukiveys  tehty   kahdesta erivärisistä  laatoista, harmaista   ja vaaleista.
Salmiakki tyyliin.
Siinä kohtaa oli  noin 50 metrin päässä raitsikka  3 T:een  pysäkki, jolla pääsi keskustaan ja tietysti sieltä  takaisinkin päin. Työkaverini  Yliluutnantti X  asui  siinä lähellä ja liikkui  raitsikalla  Lauttasaareen , kuten minäkin.
Useasti ihmeteltiin  miten  monta kertaa herra X  myöhästyi töistä  ja  syynkin hän  sitten kertoi.
Aikalailla häpeillen...
" En voi millään astella  niitä laattoja  suoraan eteenpäin.....minun täytyy  aina  20 laatan kohdalla  kääntyä oikeaan ja sitten 20 laatan kohdalla vasempaan....sitten eteenpäin  20 laattaa ja  aloitan taas alusta...useasti menen laskuissani sekaisin   ja minun  on  pakko aloittaa kävely uudelleen ja kun niin käy , myöhästyn raitsikasta.....minun on pakko  kävellä  siksakkia..en voi sille yhtään mitään...en voi mitään...."
Kuulin myöhemmin  että herra X oli  muuttanut sellaiseen  osoitteeseen, jossa ei ole laattoja kadulla, vaan betonikiveys  ja näin tekemällä hän pystyi  kävelemään   suoraan......ilman siksakkia.
Tälläistä....pakkoneuroosia  tänään.


Ekku Mattila.