sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Rovaniemeläinen Merja vaara tapettiin nyrkin iskulla 1980....27/7.

14/5-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


1984   sain  Rovaniemelta kutsun  tulla tutkimaan  kadonneen Merja Vaaran tapausta  ja  heti siihen suostuin.
Merja katosi työpaikaltaan  aamusella  27/7-1980.  Hän oli  ns puhelinkeskusvaihteessa töissä öisin ,eikä tullut  kotiinsa  yötyönsä jälkeen.
Ja minä sinne  paikalle mukanani Seinäjokinen  toimittaja  Simo Nikula, suoraan Merjan  työpaikalle ja minä näin ja minä kuulin:
"annakko....annakko....en anna.....mene heti pois siitä....mene..mene....annakko...annakko....saatanan ämmä.....kyllä minä  sua opetan..".
Kuulemani äänet kuuluivat Merjalle sekä J S  nimiselle  miehelle, joka väkisin yritti Merjaa ns ottaa.
"annakko perkelees"
Merja ei antanut. Ei. Siitä  sisuuntuneena S  löi yhden kerran nyrkillä Merjaa päähän ja  Merja kuoli.
Kerta riitti.
Merja nukkui  soittojen välillä  keskushuoneensa  kapealla  vuoteella ja sen viereen  tuli herra  J  S. ja  iski  yhden kerran. S siitä kovasti hätääntyi, raahasi kuolleen Merja Vaaran  mustassa jätesäkissä  tehdasrakennuksen   roskasäiliöön ja siitä  kolmen  päivän päästä kantoi   rakennuksen alakerrassa  olevaan keskuslämmitysuuniin, jossa  poltti Merjan.
"Tuon risteyksen  kohdalla  näin Merjan  vinkkaavan peukalokyyttiä kotiinsa  aamulla ja sitten en enempää nähnyt"  sanoi J  S  poliiseille...."Noin vuoden kuluttua katoamistaan näin  Merjan (mukamas)  Rovaniemen  torilla  peruukkiin pukeutuneena ja sanoi minulle  ettei koskaan enää palaa  tuttujen luokse, vaan katoaa  suureen maailmaan"  sanoi J S......Merjan  tappaja.....ja valehteli.
Valehteli.
J S  yritti  noin vuotta ennen  tapausta päästä poliisikouluun, mutta  ei päässyt. Hän oli naisten hakkaaja  humalassa, oli myöskin kuulusteluissa  useamman  päivän Merjan katoamisesta, mutta ei tunnustanut. "Epäilimme heti alussa J  S, mutta todisteet puuttuivat"
, kertoi  minulle  Rovaniemeläinen  poliisi XXX....
Kun keskuslämmitysuunissa polttaa  ruumiin, joissa  tuli on jatkuvasti  päällä, niin  takuulla  mitään ei jää jäljelle. Ruumis muuttu tuhkaksi.
Tälläistä  tänään.

Ekku Mattila.

jk.  Soittakaa  Simo Nikulalle  Seinäjoelle  ja hän varmistaa  asian.