tiistai 20. kesäkuuta 2017

Autoin (ko?) Taistoa murhaamaan naisen Ruotsinlaivalla 1992 ?

20/7-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuonna  1991 ,kesällä ,kävin  tuttuni  luona Hämeenlinnassa.
Sanotaan häntä vaikka  Ossiksi.
Ossi kertoi , että hänen  veljensä (sanotaan häntä vaikka Taistoksi  )oli ollut  linnassa  erään naisen  kuristamisesta  hengiltä  Ruotsin laivalla  ja saaneensa siitä  murhatuomion 15  vuotta.  Tuomiosta oli  jäljellä vielä  2  vuotta ja tarkoituksena oli kirjoittaa  Suomen pressalle  Mauno Koivistolle  ns armonanomuskirje.  Ossi  tiesi että  minulla on "asianajajataito"   ja pyysi minua  sen kirjeen kirjoittamaan ja niin sitten tein.
Ensin kyselin minkälainen  Taisto   on luonteeltaan, mitä harrasteli   ennen tuomiotaan , mistä  tykkäsi, mikä ammatti , millainen  oli ollut lapsena/kouluaikoinaan.
Kyselin perusteella  tein  kirjeen, jossa painotin erityisesti    Taiston    musiikillista  taitoa, agvarellien maalausta , urheiluharrastuksiaan   golfista  lentopalloon, keihäänheitosta  pikajuoksuun. Kerroin pressalle, että jos    Taisto   armahdettaisiin  ennen  Joulua hän  saisi  parhaimman  lahjan mitä koskaan olisi saanut ja pääsisi  tuttujensa  pariin puhtaalta  pöydältä,  tuomionsa  kärsineenä, vapaana miehenä... Taisto  on pitkän tuomion jo kärsinyt.
Kirjeen sain valmiiksi. Tunnin/toista siinä turistiin, kaffia ja pullaa ja niin menin matkoihini  tyytyväisenä  kirjoitustaidoistani, ajattelin että  "kyllä se siitä"....ja  tottajumalavita...!!...Noin  kolmen kuukauden päästä sain puh/soiton  Hämeenlinnasta...  Taisto   oli saanut Pressan  armahduksen  ja  oli päässyt  vapaaksi  aamulla  kello  08.00.
Kirjeeni   ansiosta (?)  ko..?...ja minäpoika olin  itseeni aikalailla  tyytyväinen.
Antakaas olla  ja pitäkää itsestänne nyt kiinni.  Niin meni Joulu , tuli  uusivuosi ja  Taisto   lähti  Ruattinlaivalla  vähän hauskaa  pitämään. Siinä ohesssa naukkaili viinaa  ja kaljaa ,viinaa  ja kaljaa  nappasi  kainaloonsa  hut...eiku laivalla  liikkuvan naisen, sen vei hyttiinsä........
Ja kuristi  hengiltä.
Taas.
Murhasi  naisen  Ruattinlaivalla. !!!???!!!....voi mitä  Taisto  teki!
No antakaas tulla....olinko  minä osasyyllinen, kun naputtelin sen armonanomuskirjeen Mauno  Koivistolle..??..jonka  ansiosta    Taisto  pääsi vapaaksi  ja uudelleen  murhaamaan naisen  Ruattinlaivalla?
Häh?

Ekku Mattila.