lauantai 15. heinäkuuta 2017

Ovatko edunvalvoja Rantaset kavaltamassa Eevan rahat??

15/7-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Kävin kylillä tänään........vähän matkan päässä  ja  kuulin   seuraavaa...
Eräs vanhahko mummu  ei enää pärjäillyt  kotonaan ja niinpä  hänet raijattiin ns "vanhustenosostolle".....sanotaan häntä vaikka  Eevaksi.
Eeva on vanhapiika , aina ollut, eikä siis lapsia synnyttänyt. Muutama sukulainen  löytyy ja varsinkin eräällä perheellä (sanotaan heitä vaikka Rantasiksi) kova hätä  Eevan  jälkeen jättämästä  perinnöstä.
Viitisen vuotta   he  ovat raijanneet  Eevaa  sinne ja tänne, puhuneet  kauniisti ja yrittäneet saada Eevalta  perintöomaisuus  itselleen. Eeva on kuitenkin sanonut "en anna...antaa mennä valtiolle"..............
Noin vuosi sitten Rantaset  onnistuivat  järjestämään itsensä Eevan   edunvalvojiksi ja suurimpana  syynä koska he ovat  "sillai uskovaisia vallan". Eeva  oli  viimeisen  vuoden  viikko/kaksi  sairaalan vuodeosastolla ja  noin   2 kuukautta sitten  "pääsi"  vanhusten taloon odottamaan päiviensä päättymistä.
Noh....Eevalla on pankissa  kuulemma  65000  Euroa , Isojoella  kunnon mettää   16 hehtaaria, sekä  kylillä  pienehkö omakotitalo  2 hehtaarin   tontilla. Rantaset  ovat sen jälkeen  käyneet   Eevan talolla  päivittäin , tarkistamassa ...??...jotakin.  Koska  Eeva on huonomuistinen, niin  tallelle  laittamiaan rahakätköt  ovat unohtuneet  tyyliin...."minulla  pitäisi olla  30000  Euroa jossakin...18000 Euroa on jossakin ja  en millään muista missä on  9000 Euroa"..
Heti kun Eeva  joutui  vuodeosoastolle, niin Rantaset  ottivat  hänen  talonsa avaimen, sekä  myöskin  vara-avaimen joka oli   kuulemma kukkapurkin alla  ulko-oven  viedessä.  Nyt Rantaset varmistavat ilmeisesti  Eevan  jälkeensä  jättämät  "unohdetut"  rahakätköt....ja  panevat ne  parempaan talteen heti kun  Eevalle kuolo koittaa.
Kysymys:
Voiko edunvalvojalla oikeus  ottaa valvottavansa  henkilön  talon avaimet  itselleen ja  käydä  siellä joka päivä.?? Talon pihamaata  pitää  kunnossa  henkilö, joka ennen  sai vara-avaimella käydä Eevan talossa  ottamassa  vettä, sekä  kantaa hellapuita  tupaan.
Ei ole ensimmäinen, eikä  viimeinenkään  kerta, kun edunvalvoja  on  kavaltanut  henkilöltä  suuriakin  rahasummia.
Vai mitä Rantaset??

Ekku Mattila.