perjantai 22. syyskuuta 2017

Kurikka/Mersun palloniveliä/Tex Willer ja mä.

22/9-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Eilen huomasin  että tarvitsen  saksan   ladaan  yhden  osan ja  muistin että sellainen on  yhdellä tutullani Kurikassa. Tiesin  hänen nimensä, en  osoitettaan, vain sen että kurikassa  asuu  lähellä Pitkämön  tekoallasta.
Siis siihen suuntaan ajelin.
Kun olin ajanut Kurikkaa kohden  noin 10 km, niin huomasin että  "selvänäkijän"  nokkani  antoi  käskyn  kääntyä   vasemmalle, noin  4 km ennen Pitkämöä  ja niin teinkin.  Kilvessä luki   Tripuusenmäentie  , hiekkatie ja  kun tuli seuraava  tienhaara  Mäkitie, niin sinne.Tiestä noin  250 metriä oli keltainen  omakotitalo, vanhempi sellainen, pieni puutarha ja  haalaripukuinen mies  ruohoa  leikkasi  koneellaan...ja  juu....siellähän tuttuni  oli hommissa.
"Häh...häneltä pääsi....mistä tiesit  ,mun    osoitteeni??....vasta  viikon olen tässä asunut....muutin  rivitalosta tänne koska  tämä on rauhaisa  paikka....."
Sanoin että nokkani avulla sinne osasin ja hän sanoi  että tottakait..niinhän se tietysti on...selvänäkijä....tietysti..."
Tunninverran me  siitä raatattiin, kaffia ja pullaa..kermaa sekä sokuria...ja  kaksi  palloniveltä  häneltä ostin....taikka vaihdoin. Annoin   12 vanhaa  1962  luvulta  olevaa  Tex  Willeriä...sellaisia  kapeita  villinlännenlehtiä.  Aika harvinaisia  nykyisin.
Carampa...


Ekku Mattila.