tiistai 12. syyskuuta 2017

Persian Shaahi pariskunta...Ekku Mattila ja ministeri Tuomioja.

12/9-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuonna  1970  olin asunut  Hesassa  noin  3  vuotta, Aleksis-Kivenkadulla  111 ja Kalliossa, lähellä Linnanmäen tivolia.
Muistan kuin eilisen päivän  kirjastoon   menemiseni , kädessäni  muovikassi, jossa  oli kymmenkunta  palautettavaa  lainakirjaa. Käppäilin  kadun oikeaa puolta  pitkin ja ihmettelin suurta ihmismäärää kadun kummallakin puolella   ja sitten muistinkin.  Persian  kunkkupariskunta oli Suomessa  vierailulla  ja  mustia  kiiltäviä autoja  meni  pitkin katua  ihmisten  hurratessa ja toisten  kirotessa.
Noh....vastapäätä katua  oli  ns   henkivartija joku ja  hän minun suuntaan  tarkkana poikana  tiiraamaan.  Uskoi  nähtävästi  kädessäni  olevan  pommin  ja  että sen kohta nakkaan Persian Shaahia kuljettavan auton päälle.....
Noin  500 metriä  kyttä minua  seurasi ja samalla pulisi  kädessään olevaan  puhelimeen. Kun käännyin  senaikaisen  kolmosratikka päätepysäkin  kohdalle, suuntana Kallion  sivukirjasto, niin  jopa  supon mies jätti minut  rauhaan.
Olin siis mukana  historiallisessa tapahtumaketjussa , jossa  touhusi  myöskin  nykyinen  ministeri  Tuomiojakin....Shaahin  vastaisia  panderolleja  päänsä päällä  heiluttaen.
Oi niitä aikoja..

Ekku Mattila.