lauantai 7. lokakuuta 2017

Oli se kuulkaa tosi nolo uimahyppyni.....

7/10-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Syntymäkotini  sijaitsee Lapuan joen  rannalta noin  250 meeterin päässä. Laiturimme   vastapäätä, suunnilleen  100  metriä  Mattilan sillan suuntaan oli siihen aikaan (1958)  uimaranta , jossa oli mukava uida.  Ja niinpä me yks kaunis  kesä sinne  soudimme  meirän venheellä. Se oli tasapohjainen paatiksi sitä kutsuimme  ja juuri piti  pinnalla  muutaman kollin, juu.
Molin  12  vanaha , kasvamassa  kovaksi kolliksi ja sen piti myös  näyttää.  Sillä uimarannalla oli  muitakin uimassa.Puolituttuja  Voltista ,  poliisi  Kallion poika, Puronvarsi, Kujasen Heino tietysti, Laitalan Sauli, sekä  likkojakin tottakait.
Nimittäin....Laiturin Arja, Perälän Leena,Mattilan Annikki ja Siekkisen  likka, jonka nimeä  en  nyt muista.   Siihen joukkon siis  menimme.  Kesken kaiken minulle tuli mieleeni näyttää   likoille  miten Mattilan Emppu sukeltaa ja sentakia  tein seuraavan  offensiifin.  Menin joen  töyräästä  noin 10 metrin päähän, sellaiselle  mäentörmäntapaiselle  ja  siitä  ajattelin ottaa kunnon vauhdin ja  komiasti  sukeltaa  likkojen nähden Lapuan  jokeen.
Ensin varmistin  rykimällä ,että likat varmasti katsoivat  mitä olen tekemässä ja.....ja...jumalatoonta  haipakkaa  ryntäsin  joen  törmälle, siitä ponnistin  komiassa  kaaressa.....suoraan katiskaan.  Räts.
Se katiska oli jäänyt  sinne jokeen  ilmeisesti  vahingossa , ollut siellä  piilossa  vedenpinnan alla, ruosteinen kun mikä ja minä suoraan sen  päälle  rojahdin.
Voi elevetti kun mua  hävetti.  Naama punaisena  räpelsin  katiskaraadon ohitte, vasemmalle ja  puolisalaa  kompuroin  katasrofipaikalta  pois.  Salaa  toivoin  ettei likat mun  lankeemustani nähäneet.
Illalla menin Voltin apteekkiin.Ostin sieltä  basimysiinivoidetta, sellaisessa  putkilossa  ja  sitä sitten levittelin  rinnassani/mahassani/jaloissani oleviin  raapooksiin. Ne jäliet  olivat  kuin suuren kissin  raapimisjäljiltä. Monta viikkoa  kului ennenkuin  raapoomisjäljet  lähtivät. Ja basimysiiniä  useampi   putkilo. Henkiset arvet (heheheh) ovat yhä  jäljellä.
Terveisiä Alahärmän   likoille.

Ekku Mattila.