maanantai 18. joulukuuta 2017

32 vuotishääpäiväämme kävi Lauri Äijö (R.I.P ) katsomassa.

18/12-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tänään oli meidän  32  vuotishääpäivä.
Tuntuu kuitenkin kun   18/12-1985 Jalasjärven kirkossa  tapahtuneesta   vihkimisestä olisi  vain muutama vuosi.Jossei sitäkään.
Niin se aika  vain etenee  , mutta  sellaista  elämä  pakkaa  olemaan.   Appiukkoni  kuoli  8/3-1987  sydänkohtaukseen  , joita  hänelle oli  tullut  useita  pienempiä ennen  sitä  pahinta ,joka vei hänet  pois tästä maailmasta. Vain toista  vuotta  ehdin tuntemaan hänet.
Lyhyen ajan.
Aamulla sanoin  vaimolleni,kun oltiin yläkerrassa, että    tuntuu  kuin alakerrassa olisi joku ja  että se olisi   Isäsi.  Mentiin katsomaan mutta  ei mitään näkynyt. Siitä  tunnin kuluttua  satuin katsomaan  keittiömme  ikkunasta pihalle  ja  siellähän   Lauri oli. Kun kiiruhdin nopeasti sukkasillani portaillemme, niin siellähän  Lauri  seisoi , talosta  noin  30 metrin päässä ,sellainen  hieman ilkikurinen  ilme kasvoillaan, selvästi  tyytyväisenä  ja  nosti  vasemman kätensä  tervehdykseen. Näytti  terveeltä sekä reippaalta. Selkä suorana. Ylväsryhtiseltä.
Ylväsryhtiseltä. Tunnustan että itkin.
Hänellä oli  harmahtava  ns  metsurin  lämmin  sarkatakki  yllään, jaloissa  saappaat ,sekä  tummahkot  housut  .  Mitään   päähinettä , taikka käsineitä en  nähnyt.
Menin äkkiä sisälle ja puin päälleni  haalarit  sekä kengät  tarkoituksena  jopa  "jutella" Laurin kanssa.  Pelloiltamme  on metsänrantaan noin  500  metriä ja  sen laidassa  näin  tummahkon  hahmon seisovan. Ilmeisesti  Laurihan se siellä  odotti, mutta  kun aloin  lähestyä häntä ,niin kuin liukumalla  hävisi  nopeasti   oikealle puolelle peltoa ja sieltä  Kivinimenen  metsänreunaan , sekä katosi sinne.
Mitään jalanjälkiä  en  lumisella pellolla  havainnut.  Jänisten/kettujen/peurojen kyllä .  Kun hetki sitten aloitin tätä blogiani  Laurista kirjoittamaan , koko  tämä yläkerta  alkoi tuoksumaan  hienolle ruusulle, taikka  vastaavalle kukalle.Keskellä talvea. Tälläinen  ilmiö on yleinen  kun joku  "toisella"  puolella  oleva  on paikalla .  Juuri nytkin.
Meillä on yhä ikävä edesmennyttä  Lauria. Hän oli mahtava  persoona ja älykkö. Meni  taivasmatkalle  vain  62  vuotiaana. Parhaimmat  menevät  aina  ensin. Siihen on tyytyminen.
Rauhaisaa  ikuisuutta  sinulle  Lauri.
Ole kirkas ja säteile.


Ekku Mattila.