keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Eläköön..eläköön, eläköön...kunnia Suomen veteraaneille.

6/12-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



En  tiedä  olenko liian vanha , mutta  ainut ja oikea  Tuntematon  Sotilas/elokuva  on  Väinö Linnan  romaanista  tehty  1955.  Se ilmestyi  Joulukuussa  ja  oli kovaa kamaa. Siinä oli muutamia  jotka  olivat itse olleet  sodassa  ja  se kyllä näkyy selvästi.
Nämä  muut nykyajan ns kopiot  ovat  hät/hätää tehtyjä  ja  esim  taistelu/kranaattikeskitykset  huonoja.  Melkein voisin sanoa  että  kyllä minäkin saisin enemmän  "jytinää"  omilla  konsteillani...(heh..hmmm??).   Tässä  viimeisimmässä  T/Sotilaassa  keskitytään näemmä  etupäässä  turhaan kiroilemiseen.....ja olen varma  että aika  vähän  keskellä taistelumeskettä  kukaan kiroili.
Kyllä ne taisivat Jumalaa  huutaa  apuun.
Paras  kohta  sekä näyttelijä  1955 elokuvassa  on Antero Rokka  ja jos  siihen oltaisiin lisätty  itse  alan "ammattimies"  Simo  Häyhä  542  laakia  ja  vainaa , niin hän olisi ollut  ekakunkku. Myös  Lehto teki  melkeinpä aidon tuntuisen  näyttelijäsuorituksen  viimehetkinään. Ja   pelkuri  Riitanojia oli  eri sotatantereilla ja  tullee  myöskin  aina niin olemaan.
Sota on julmaa  ja ratsuväki raakaa.
Kolminkertainen  eläköönhuuto  veteraaneille:
Eläköön.
Eläköön.
Eläköön.

Ekku Mattila.