keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Risto melkein hirtti ittensä....tämäkin tarinani on tosi.

13/12-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävelin päivällä ns mettälenkin  ja kaskummaa, vastaani tuli   tuttu mies  Jalasjärven ajoilta...
Oli  susia kattelemassa.
Ja niin me  juteltin  aikamme ja terve taas  toivotettiin...nähkäillään...ja hei.
Heihei.....
Samalla muistin  entisen  asuinpaikkani, Jalasjärven Ahonkylässä, entisen  Osuuskaupan, talon vuokra/isännän/emännän  ja oli  jotakin vuosi  1986. Syksy.
Isäntä (sanotaan häntä vaikka  Ristoksi)  tuli mulle asiakkaaksi, kun oli kuullut että noita mä oon.
Risto oli   allapäin, koska  firma oli hältä kaatunut, velkaa niin pirusti,  akka  oli  lähtenyt  ja vei koirankin  mukanaan..
"mä tapan itteni sanoi Risto ja mä siihen ettet tapa"
"Akka  lähti  hän sanoi ja mä siihen  että ota uusi emäntä".
"Firma  meni ja sanoi  Risto ja mä siihen että  perusta  uusi".
"Varmana tapan itteni ja mä siihen ettet  varmana tapa".
Jatkoin ..."ettei sussa   ole mitään ittestappo merkkejä, joten et   itteäsi tapa."  Ja niin me siinä aikamme "tapateltiin"  ja  Risto lähti....niin  meni kesä ja saapui syksy ja  sain uudelleen asiakkaaseni  kyseisen  Riston.  Hän kertoi ja näytti  kaulaansa, jossa  oli  sinisenpunainen  hiertymä.
Selvästi  koko kaulan ympärillä oli.
"Ja pertkeles  Ekku  hän sanoi....viikko sitten menin pankkiin  josta nostin siellä olevat  viimeiset    30 markkaa ja menin huoltoasemalla  ostamaan pensaa autooni.  Sitten  huristelin kohden Tamperetta   etsien sopivaa latoa jonne   hirttäydyn.  Sellainen löytyikin vähää ennen  Ökönmaata  joka oli vasemmalla ja siihen suuntaan ajoin.  Sitten menin latoon jossa  oli heiniä  noin puoleenväliin niiden päälle kiipesin jotta  ulettuisin  katon hirteen ja siihen  vahvan narun  kiinni laitoin. ...ja meinasin  hypätä  alas..ja  taas meinasin ja taas meinasin..ja uudelleen meinasin.Kaulassani oleva naru  kiristyi sen aikana   senverran että jäljen  ihooni teki.  Tätä  tein   tunnin/pari ja  äkkiä muistin sun   ennustuksesi  Ekku  perskelees. "Sanoit  ettet  itteäsi tapa"...ja  mua  rupesi melkein  jo naurattamaan...irrotin  hirressä olleen naurun ja  kaulastani  silmukan  ja  ajoin  Jalasjärveä  kohden.......".
Ja niin me  juotiin  Riston kanssa  (joka on jo ollut  R.I.P.  kymmenkunta  vuotta koska  Tsernobyllin  ydinvoimalasaasteet  tappoi  Riston.  Tuli  keuhkosyöpä joka vei vuonna 2007.  Terveisiä sinne  pilvien päälle sinulle....tuu joskus uniini ja muistellaan menneitä.


Ekku Mattila.