torstai 22. helmikuuta 2018

Ennustukseni toteutui 1950 ...mutta tukkani melkein lähti.

22/2-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Muistan  selvästi, miten  naapurini (sanotaan  häntä vaikka Toivoksi)   joka ikinen  Sunnuntai  tuli   Alahärmän  syntymäkotiini  Isäni kanssa  turisemaan. Vuosi oli  1950.
Topi  saapui aina  kirkonmenon jälkeen, noin  kello  10,30  suunnilleen , istui hellan  vieressä olevalle  puutuolille ,poltti työmiestupakin ja  jutteli Vänö  isäni kanssa. Urheilusta  enimmäkseen.
Noin  tunnin päästä  hän  asteli  ovea kohden, sanoi  hyvästi  nyt taas,  tuun enssunnuntaina  uurelleen , mutta minäpä  siihen kirkkaalla  4  vuotiaan äänellä vastasin:
"Ei Toivo enää tuu meille....Toivo  kuolee....et tuu enää meille".
Muistan yhä  hänen  hämmästyneen  ilmeensä .  Äitini sanoi että  Eero  se vaan  höpäjää...se on  ollut  hiljakkoin kovassa kuumeessa....Eero  se vaan höpäjää".
Niin Toivo lähti.Samoin  lähti melkein mun  tukkani, sillä  äitee siitä  rajusti  molemmin  kävin  repimään...kiukusta  huusi, repi taas ja kiukusta huusi...mitä  sä  tuollaista meet Topille  sanomaan...ja  uudelleen  mun  hiuksistani repi. ...auuuts.
Kyllä teki  todella kipiää.  Päänahkaani  poltti muutaman päivän sen muistan kun  eilisen .
Ja niin kului  muutama päivä ....tuli  Torstai..tuli Perjantai ja niin myös Lauantaikin. Sunnuntaikin  saapui  ja  senjälkeen  taas Maanantai........päivät  kului  pääksytysten kuten niillä  tapana  on.......................................mutta  Topia  ei enää meillä näkynyt.  Hän oli  kuollut  seuraavan viikon Lauantaina. Päänahkanikin oli jo melkein  tervehtynyt.  Mitä nyt  pieniä  laikkukohtia hiusteni lomassa...


Ekku Mattila.