maanantai 12. maaliskuuta 2018

"Ekku on ittumainen jätkä"...

12/3-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Asuin Jalasjärven   Ahonkylässä  1986-1990 entisessä Osuuskaupassa, noin 11 km päässä   keskustasta.Muutin sieltä  ensin  kolmeksi kuukaudeksi Kurikan Myllykylään ja  sieltä  tänne nykyiseen  asuinpaikkaan  Kauhajoen Aronkylän  paikkeille.
1991  kuulin   Jalasjärvisen tuttuni kertovan että  se perhe , joka muutti  siihen entiseen  asuntooni  koko ajan haukkui minua  suu vaahdollaan  tyyliin..." oli se Ekku  todella vittumainen mies...niinmaan paska jätkä....kaikki sitä  inhosi....poliisikkin pelkäsi....ja jos tapaan  Ekun , niin heti turpaan vetäisen  muutaman kerran..."
Kysyin tutultani että kerroikko että tunnet mun ja hän sanoi ettei puhunut minusta mitään  ja  samassa  sain  oivan idean ja sitä heti seuraavana päivänä toteuttamaan...ajoin muina miehinä entiseen talooni, ovikelloa  soitin ja  kun se aukesi niin sisälle menin. Siellä  talon uusi  isäntä kiikkumastuolissa  istuskeli  ja  minä asiani  hänelle   esittämään:
"Vanhoja  ratioita/peilejä   olisin niinkuin etsimässä...onko  teillä sattumoisin?.. ja ei oo...noh onko mopedeita??..jaa ei niitäkään ja onkos  mitään antiikkia??  aha  ei niitäkään......ja  niinhän me  juttusille  aloimme  ja aika  riensi.  Minäpoika  nauratin talon emäntää/isäntää kaikenlaisilla  vitseillä että kertomuksilla  ja  sitten  kysymään että oletteko  tässä asuneet  niinkun  koko ajan?
"Ei  sanoi  isäntä...olemme  tässä olleet vasta  vuoden verran...ja minä siihen että  kukas  tässä teitä ennen asui niinkun..?...johon isäntä että  joku  halavatun Ekku ruikkupää täällä asusteli...kuulemma  vittumainen jätkä jota kaikki inhosi...ja jos  hänet tapaisin niin turpaan antaisin...johon taas minä että  oletteko  hänet koskaan  tavannut ja siihen isäntä etten oo ja  hyvä niin, koska  selkään häntä tirskauttaisin..".
Ahaah  sanoin....minä  kyllä tunnen  Ekun  todella hyvin...eikä  hän ole mitenkään  vittumainen lain kaan...johon isäntä että  häh??...minkänäköinen Ekku oikein on??...johon minä sanoin että  tulkaa  tuohon eteiseen, jonka  seinällä  on peili ja  sen eteen me kolmistaan mentiin.  "Tuossahan se Ekku  näkyy  sanoin ja peiliin  viittasin...Ekku on tuossa".
¤¤¤¤#"!"/(??/&%¤#!??..
Saatte olla  varmoja  että oli  talon isäntä hämmästyneen näköinen. Suu  auki  hän  sanoi..."..voihan jumalauta...sinähän olet  aivan erilainen kun  kylillä puhutaan...nyt en enää usko paskapuheita.....kylläpä  Ekku teit hienon tempun meille....tuos on käsi...sinoot  hyvä  jätkä".

Ekku Mattila.