perjantai 30. maaliskuuta 2018

Juttelin Neuvostoliittolaisen "Diblomaatin/vakoilijan" kanssa Keravalla 1984.

30/3-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuonna    1984  Tammikuussa  ,Keravalla ,sain   vieraakseni  erään toimittajan , joka kyseli  olisiko  mitään isompaa  "juttua"  mulla ja   sanoin että on:
Kerroin  Neuvostoliiton  pääsihteeri Konstantin  Tsernenkolla olevan niin huono  aura  ettei hän pitkään ole  vallassa ja  siis kuolee kohta. Sanoin  kyseessä olevan  muutaman kuukauden, kenties  päivistä jopa  ja  niin  toimittaja lähti.  Ovella vielä huikkasi  ettei näkemääni  voi laittaa mihinkään lehteen, jos vaikka  se  ei  toteudukaan , joten terve vaan Ekku  ja ovi kävi.
Klons.
 Kuitenkin kuulin jälkeenpäin  että toimittaja oli kertonut  lehtimieskavereilleen  mitä olin hänelle sanonut ja  asia oli levinnyt aika laajalle, kuten kohta  saamme huomata.
¤¤¤¤
Ja niin tuli Helmikuun  13  päivä  1984  ja  lehdet/ratio  toitottivat  Konstantti  Tsernenkon  saaneen  sydänhalvauksen ja kuolleen. Muutaman päivän päästä ovikelloni  kilaji Keravan asunnossa  ja  oven avasin.  Kynnyksellä seisoi  3  vanhempaa herrasmiestä, päivää  sanoivat ja  että  voimmeko  mennä vaikka ulos juttelemaan  ja me  mentiin. Asuntoni ihan lähellä  oli pururata ja  sen  vieressä   vihreä penkki ja siihen me istuttiin  nelisin. Justiin mahduttiin. He  halusivat  kiihkeästi tietää  että miten kummassa  tiesin ennakolta Pääsihteerin  kuolevan ja kerroin heille että  jos  näen ihmisen auran vuotavan, niin noutaja  tulee  aika piankin.  Siinä me jutteltiin  tunnin  verran ja  herrasmiehet otti jä lähti. Näkemiin...näkemiin...Harasoo.
Seuraavana iltana  tuli teeveen  uutiset  ja siellä näytettiin  Neuvostoliittolaisia  Diblomaatteja  ja kuinkas ollakaan....tunnistin heti  erään heistä. Sama mies oli  ollut  meirän "penkkikeskustelussa"  vain muutamia   tuntia  aikaisemmin. Toimittajatuttuni  puhelinta  ilmeisesti  kuunneltiin  ja  keskustelumme   meni  "Diblomaattipiireihin".
Harasoo.

Ekku Mattila.

Ainiin..toimittaja oli  Simo  Nikula...