keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Kuristinko humalapäissäni naisen hengiltä Ruotsin laivalla 1992 ??

21/3-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


"Uusinta".


Vuonna  1991  olin  töissä Hämeenlinnassa   kun  työkaverini  tuli juttusilleni  sanoen:
"Sinullahan on näemmä mukanasi kirjoituskone ja  voitko  auttaa minua yhdessä asiassa, joka koskee kaukaista serkkuani (Tauno) ja hän on  ollut ongelmissa aika lailla"??  Hän   syyllistyi  murhaan humalapäissään, sai siitä  elinkautistuomion   ja on pieni mahdollisuus, että hän pääsisi  vapaaksi  ennen tämän vuoden Joulua."
Tottakait  koetan auttaa  sanoin  ja  sain tietää  tulevan tehtäväni. Minun piti kirjoittaa silloiselle  Suomen Presidentti Mauni Koivistolle ns  armahduspyyntö, koskien Taunoa, sillä hän oli ollut jo linnassa   14   vuotta ja   asiassa  toimeen  ryhdyin.
Kirjoitin  että  Tauno on  selvinpäin hyvä mies, eikä tule enää  syyllistymään  rikoksiin.Hänellä on sairas vanha  äiti joka kaipaa  peräänkatsojaa/hoivaa, että Taunolla  on  omistuksessa  paljon metsää/peltoa ja  voisi  sitäkautta  jatkaa  maanviljelyä.  Että  hän on käynyt  erilaisia kursseja  linna-aikanansa, mm  psykologisia  ja  pystyy  nyt  ottamaan huomioon  erilaiset  riitatilanteet  niihin sekaantumatta.  Että Tauno on  ollut  täysin raittiina  koko  tuomionsa  ajan , kaksi kertaa valvottuna  koevapaudessa, sekä kaksi  kertaa  yksin. Kirjoitin myös Taunolla olevan urheilutausta mm suunnistuksessa, sekä pesäpallossa  ja  armeijja-aikanaan  voitti useita  palkintoja  niihin liittyen.Kirjoitin lisäksi  Taunon olevan aika  pitkällä uskontiellä  ja kilvoittelee  eteenpäin pääsemisessa  sitäkautta...ym..ym..ym...ja Tauno laittoi  nimensä  anomukseen, se  vankilan  virkailijalle joka  lähetti sen eteenpäin  ja  eikun odottamaan  uutisia.
Niin kului  kaksi kuukautta  ja  tuli  Marraskuu  1991. Silmät  suurina ja  naama  onnesta hehkuen Taunon veli  tuli ilmoittamaan minulle, että  anomus on mennyt läpi  ja Tauno  pääsee  vapaaksi  huomenna kello  kahdeksan  aamulla.
¤¤¤
"Hiphuraa"......Tammikuussa  1992  luki  Alibi-Lehdessä miten  ennenaikaisesti  Presidentin  käskystä  linnasta vapaaksi päässyt  murhaaja  oli tavannut Ruotsinlaivalla naisen, mennyt    tämän hyttiin ja  kuristanut  tämän  hengiltä.  Samanlaisesta  rikoksesta  Tauno oli saanut murhatuomion  aikaisemmin. Olen  useasti miettinyt...???....jos ja jos ja jos...en olisi..??.....niin.??

Ekku Mattila.

Jos  en ???...