torstai 29. maaliskuuta 2018

Pilkkuvirhe tappoi kalkkunavarkaan.

29/3-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Pilkkuvirhe......

1500  luvulla  yksi  köyhä ja nälkäinen  maankiertäjä  vohki  rikkaan maanomistajan  mettiköstä lihavan  kalkkunan, väänsi  siltä (kalkkunalta  tietysti, ei  maanomistajalta)  niskat  nurin, paistoi  sen  nuotiolla ja  söi  linnun.
Eikä aikaakaan kun  kärvähti  teostaan,  joutui  oikeuteen, joka  tuomitsi  syyllisen hirteen.
Muutamaa  tuntia  ennen  hirttäjäisiä maanomaistaja  tuumasi että  olkoon, eihän se  kovin suuri  rikos ole ja otti   sulkakynän ,että paperia  pöydälleen  ja kirjoitti:
"Armoa, ei hirteen" , antoi sen  ratsulähetille, joka  tuhatta ja sataa  kiiruhti  hirttopaikkaa  kohden että kivet vaan  hevoosen kavioista  lenteli, antoi sen hirttopäällikölle joka  luki....
"Armoa ei, hirteen".
Ja niin kalkkunavaras  hirtettiin kuten se  Tauno Palon  rosvoroope. Parin päivän päästä maanomistaja  ihmeekseen kuuli että   lintuvaras kuitenkin  hirtettiin, vaikka  hän sen halusi estää ja  asiaa  tutkimaan alkoi. Sai  kirjoittamansa  armonanomuksen käteensä ja huomasi.....
Matkalla  hirttopaikkaan oli  pilkku vaihtanut ns paikkaa lähetin laukussa heiluessa, kenties  roska taikka muu oli  jättänyt  isomman jäljen  kohtaan....Armoa ei, hirteen.
Auts.

Ekku Mattila.