maanantai 19. maaliskuuta 2018

Voitin savusaunan Juha Miedon häviön takia, mutten herra V meni puihin.

19/3-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.
Ajelin  vuonna  1984  Kauhajokisen   entisen asesepän  Viitasen luokse, sillä  omistamassani  hirvikiväärissä  oli  tähtäin  ns  "hukassa".  Se  vei pahasti  vasemmalle  300 metriltä  ja  tuumasin että jospa  ammattimies  osaa  sen laittaa  uudelleen  kuntoon.
Viitasen  luona oli  sillä hetkellä  muutamia  asiakkaita  ja  puheensorina oli  kova, sillä Juha Mieto  hiihtäisi  Olympialaisissa  ...ja  "varma  mitali olisi  taatusti tulossa"....näin  hehkutti  aseseppä. Hän oli nähnyt  useasti  unta  että Mietoo saa mitalin, mutta minä  väitin vastaan  sanoen.."Juha  ei saa mitalin  mitalia". Perustin  väitettäni  tietäjän  "ammattitaitooni"  sekä  Miedon ns huonoon auraan joka taas  tarkoitti  epäonnistumista  hiihdossa.
"Lyökää siitä vetoa...kehoittivat  muut  asiakkaat...lyökää vetoa  ja niin  me  tehtiinkin.  Viitanen oli niin varma  Juhan mitalista että  laittoi vetoon hänen omistamansa  savusaunan Vaasan  saaristossa , arvoltaan  30000  markkaa ja minä laitoin puolestani  noin    2000  markan hintaisen  Nelimarkan latomaisemataulun.  Kättä puristettiin ja  sillä sipuli.
Kului parisen viikkoa  ja  Sarajevon talviolyyyympialaiset  alkakoon.Vuosi  oli  1984.  Seurasin Miedon  hiihtoa, jossa hän jäi  niukasti neljänneksi....oujee  ja  luulin omistavani  savusaunan  Vaasan saaristosta, mutta  kakan marjat.  Aseseppä Viitanen meni ns puihin, eikä meinannutkaan maksaa  vetoansa minulle.  Soittaessani hänelle  hän  sanoi että veto on aina veto.Ei siinä ole  mitään lainvoimaa takana.Sehän on  leikkiä  vain.
Ainakin minä olisin  takuuvarmasti luovuttanut  hänelle  sen Nelimarkan  latomaisemataulun, jos olisin hävinnyt sen vedon. Pakkaan olla sanani   mittaanen miäs.  Härmälääsen sana   pitää aina.
Jep.


Ekku Mattila.