torstai 5. huhtikuuta 2018

Poppamies jäi toiseksi viisaalle lähetyssaarnaajalle.

5/4-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


"Noitatohtorista"  vähän:


1960  luvulla   lähetyssaarnaaja (sanotaan  häntä vaikka Olliksi) oppi tuntemaan  jossakin Afariikassa  yhden heimon jossa oli  todella mahtava poppamies. Jos  hänen kanssaan joutui riitaan, taikka muuten vaan suututti, niin  hän antoi tarkan päivämäärän jona  aikana  ns kirottu otti ja kuali kerralla, ihan tuosta noin vaan.
Se oli  sitä mustaa magiaa..vissiin.
Noh  Ollilla  oli hyvä  ja  ahkera palvelija  , (kutsutaan häntä Ossiksi) mutta pahaksi  onneksi  popppamies  tämän kirosi, sanoi että  sä kuolet  tasan  viikon päästä. Palvelija  tyytyi kohtaloonsa ja  alkoi odottamaan  kuolemaansa.
Ollipa ei sitä hyväksynyt, vaan  kehitti oivan  suunnitelman palvelijansa  elämän jatkamiseksi...
Päivää ennen  poppamiehen  kirouksen toteutumista hän  kutsui   Ossin  luokseen  teelle  ja salaa laittoi tämän  kuppiin voimakasta  unilääkettä ..ja...krooh..krooh.krooh....ja Ossi  nukahti heti.......tuutimaalullaaaaaa.....
Illalla  Olli   antoi palvelijalleen  uudelleen  unijuomaa  ja  niin  tuli ilta ja ehtoo, yö sekä aamukin ja palvelija  senkun nukkua  köllötti  tyytyväisenä... niin kului  se poppamiehen antama takaraja umpeen ja  vielä seuraavakin päivä. Sitten hän heräsi haukotellen. Olli   innokkaasti  hänelle näyttämään mikä päivä nyt oli ja  että  poppamiehen  kirous ei tehonnutkaan, joten  nousehan siitä ja  ala siivoamaan telttani lattiaa.
Poppamiestä  sillai  itutti vallan ja  lähti kinttujaan  heilutellen   muualle mustia  taikojaan tekemään. Ei epäonnistunutta  poppamiestä  kukaan  kaivannut ja  hänen  oli etsittävä  uusi   kyläyhteisö  itselleen.... Palvelija oli tyytyväinen. Harja  heilui  entistä innokkaammin ja kaikki  olivat  tyytyväisiä. Oli se Olli viisas  lähetyssaarnaaja.

Ekku Mattila.