maanantai 2. huhtikuuta 2018

Saarijärven kadonnut.

2/4-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Katselin  tänään lenkki/päiväkirjaani ja  tulin kohtaan Saarijärvi, jossa  asuin 3 kuukautta Mahlun  kylän paikkeilla, lähellä Konttiperää.
Tänään  2/4, vuonna  1982  sai  asiakkaakseni  miehen, jonka  isä oli  ollut kateissa  kohta  3  viikkoa  eikä  kukaan hänestä edes vilausta ollut nähnyt. Hänen isä  oli  82  vuotias, huono ns jaloistaan, mutta pää  oli  kunnossa. Hänen  kävelyvauhti oli  10 senttisiä laahustuksia   hiljakseen  ja  kun kerroin missä  kadonnut on, hän  melkein suuttui.
"Ei  isäni ole  voinut  kävellä niin pitkään,  8  km, ei missään tapauksessa. Olishan hänet  joku  sillä tiellä nähty, joten  ei mulla muuta, Näkemiin  vaan ja hyvää jatkoa".
Olin kertonut  pojalle, että hänen isänsä makaa  noin  8 km päässä  Saarijärveltä, pikitietä eteenpäin ja  makaa kuolleena parkkikasan päältä, koivua vasten. Koivu  koskettaa  hänen  oikeaa olkavarttaan". Sydänkohtaukseen oli hän menehtynyt.
Ja  niin kului  viikon verran, kun sain naapurista kuulla että kadonnut on löytynyt. noin  6  km päässä  Saarijärven keskustasta, parkkikasan  päätä, pienen  koivun  edestä.Kun muutin Alahärmään  saman vuoden  kesällä, niin sain kirjeen kadonneen  pojalta, joka  kiitti  näkemyksestäni , vaikka  se  ei  olisi  muutenkaan sillä hetkellä enää auttanut.

Ekku Mattila.