sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Entäpäs jos sähkö katoaa maailmasta???

7/10-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Onse  helppoa kun meillä/maailmalla  on kaikilla  sähköt.
Riittää  kun nappia painaa ja  heti   kirkastuu , talot  lämpiää, uunit , pakastimet/jääkaapit  kylmenöö, katuvalot kirkastaa  tiet, kaikki pelaa  sillai  hienosti.  Sadattuhannet/miljoonat   tehtaat  toimii, varastot  ovat pullollaan tärkeitä tavaroita, ruuat  eivät  pilalle mene  valtavissa  kylmähalleissa, lentokoneet  lentelee kun tutkat ym  toimii ja  sähkön avulla  tottakait, sotavoimat/ym  on varuillaan ja  kiittäkäämme siis   sähköä.
Mutta:
Jos  sähkö lakkaa  koko maailma on kusessa.  Ruokaa  riittää enää muutamaksi   viikoksi , kauppojen hyllyt tyhjenee  vauhdilla,  ajoneuvot eivät  saa  enää polttoainetta, kaupat  pannaan kiinni, hissit  ei  toimi, taivahalla  ei liiku enää koneen konetta ja laivat jäävät  satamiinsa.Varavoimalat  hyrräävät  muutamia  viikkoja, korkeintaan  kuukauden/kaksi ja  atomivoimalat   hajoavat.
Jos  tämä tapahtuu esim talvella pakkasten aikaan.....ei hyvä.  Talot joissa on mahdollisuus  polttaa puuta  selviävät yhden talven.Ruokaa  ei saa mistään  enää, koulut/virastot  ovat kiinni  ja suurin osa  työpaikoista. Kaduilla/teillä liikkuu  armeijan  kalustoa ,  ambulanssit/paloautot  huutaa  puuupäätä ja  poliisit ovat  kusessa  ryöstelyaalloista. Ketut/jänikset/hirvet ovat kohta ammuttu, kalaa  enää saa  jossain määrin ja  seuraavaksi  popsitaan kissat ja koirat/muut lemmikit.  Marsukin  maistuu  hyvälle kun sen  avotulella  paistaa.
Hetki tulee olemaan  uusi  Stalingrad, mutta nyt  koko maailmaa  kattava .
Ainakin yksi asia on satavarmaa. Tulee aika jolloin  tämä  uhkakuva  toteutuu .  Kenties jo  muutaman vuoden  kuluttua ?....vai mitä?

Ekku Mattila.