torstai 14. helmikuuta 2019

Kiva on hankia "lykkiä"....

14/2-2019.
Ekku  Mattila.
Aikamatkaaja.



Tuumasin aamusella  että jospa  tänään innostun  todella ja  hiihdän pelloilla  ainakin  20  km.
..ja   siis  tuumasta  hangel...eikun toimeen. Ensin voitelin  sukset  ns  luistelutyylille joka  tarkoittaa  etten laittanut  minkäänlaista  pitovoidetta  pohjiin, vaan  ainoastaan  luistavaa  vahaa (Rex on paras)
Seuraavaksi  hiihtovaatteet, pipo, hanskat, monot, sekä  kourallinen  palasokeria  vasempaan taskuun jos  voimat  meinaa loppua hangella.
Vyölleni laitoin  tuppipuukon ahman varalle, sillä sen jälkiä olen  havainnut  jo  neljänä  talvena  näillä nurkilla. Eiks  ahma  tarraudu  isonkin hirven  kurkkuun,  roikkuu  siinä niin kauan että  hirvi  väsyy  ja  ahma mussuttaa  sitten  parhaat palat suuhunsa. Minäpoika  ainakin panen vastaan niinmaanpirusti ettää.
Mutta antaakaas olla !!!!!....eihän se hanki mitään kantanu. Upotti  sellaisen  viitisen senttiä  ja ojien kohdilla enemmänkin.Ei  luistelusta  mitään tullut. Lisäksi  sukset lipsui niin...juuppeekelees.Se oli pikemminkin  sellaista  kohta 73  vuotiaan  ukon vaivalloista  rämmintää. Suunnilleen  2 km  päästä   "hiihdin"  sivu/maantielle  johon oltiin  tiputettu  soraa ja  aiaiaiaiaiai....koko ajan  olin mennä  turvalleni/peffalleni  ja  ties minne suuntaan.
Siis  sukset pois jaloista, ne  olkapäille ja  sauvat  kauniiseen käteen.
Päätie oli taas  niin liukkaassa  kunnossa, että jouduin hipsuttelemaan  kun mikäkin mieäspuoleinen pallerinna  vastaantulevia autoja väistellen. Niin niin....tunnustan...suustani  "taisi"  päästä  sellaisia  ¤#¤#"#!¤#¤#keles/sanoja, jokka  ei sovi  tähän feispuukkiin lainkaan.Yks  mummu  pyöräili  mun  ohitte  just  pahimmalla  kir/keles/sanoillani ja  mun mielestäni hää  kiristi  vauhtiaan.  Ettei vaan luullu että siinä se noita/Ekku  jotakin  vihollistaan kiroaa.
Ennyt muuta  just. ....ystävänpäevää  teille  sinne ja  tänne....ympäri  mualiman.

Ekku Mattila.