sunnuntai 25. elokuuta 2019

Viaras saa tulla sisälle , mutta tuu isännän peräs.

25/8-2019.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Jos olette  pihallanne ja teille saapuu  vieras.
Ainakin  meillä Alahärmäläisillä  on aina ollut tapana , että  isäntä menee  edellä  tuvan portaille/tupahan   ja  vieras  perässä. Naisen ollessa kyseessä  avataan ovi  ja  mennään sitten perässä.....eiks  niin?
Mutta  toisilla  on kumma tyyli, varsinkin  miehillä. Opin tuntemaan erään  Kauhajokisen (sanotaan  häntä vaikka Heikiksi) jolla oli  omituinen  tapa. Kun hän tuli  meille ja olin pihalla  touhuamassa ja kaffille pyysin...niin Heikki  kovaa  kyyttiä  klampsi taloni  portaille ,   tempaisi  ulko-oven auki , siitä sisälle ja isäntä  (mä)  kaukana perässä. Eikös  olekin aikalailla  epäkunnioitteva  tapa ?
Toinen samanlainen  henkilö oli  Kurikasta (vähäsen sillai päivettynyt kyllä)   jolla oli  samanlainen  tyyli. Kurikkalaasen  touhua katselin    vuoden  verran ja yhtenä Lauantaina  kun teki    "sisääntulonsa"  nakkasen  miehen   pihalle. Ei ole   senjälkeen  näkynyt.
Kauhajokinen  Heikki koki saman  kohtalon. Eikä häntäkään ole enää täälläpäin näkynyt.
####
Hmmmmmmmm???...Ennenwanahaan  oli tapa, jos  tuli vieraita, että  talon  väki sanoi...: "tulukaa  peremmälle  ja olokaa    kun kotonanna"....mutta  ei se  tarkoittanut että  esiinnyttiin  kun ellun kanat......toisen kunnioitus  on  hieno  tapa.  Se  puuttuu  aika monelta  täälläkin  päin Kauhajokea..........nuorilta   olevinaan  kovilta  kolleilta.


Ekku Mattila.