sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Meinas se kellojen siirtelytouhu , 1985, estää mun ja nykyysen vaimoni yhd......köh.......eiku tapaamisen. ........Humtsfptnsfs...

 31/3-2024.

EKKU.

alias: Jukka Pekka Mattila.

puh:  0466840923.

Päivää taas:

Muistin äsken  ns kesäajasta.  Vuonna  1981  kun se maailmanlaajuinen hömpötys  tuli  , niin sanoin kaikille  etten ikinä, en ikinä, en koskaan mene  siihen  mukaan. En koskaan ja sen en koskaan  olen  tähän  päivään saakka  pitänyt ja   pidän mailman, ainakin mun, tappiin  saakka.

Kellojen "siirtelysta"  hyödyn minä ja  muut  ei  siirtely-kaltaiseni.  Koska:

esim  iltauutiset  tulevat  minun "aikaa" nyt  tuntia ennen. Siis  19,30.

Jos  meinaan  luurata  teeveestä jotakin  mielenkiintoista, niin  ohjelma  alkaa    mulle  jo, tuntia  ennen  "kun muilla"...heheh.

Jos  tuttu  soittaa  ,  että tuukko kylään  kello   18,00, niin sanon että tuun, mutta  minun   pitää muistaa  että menenkin mun aikaa  17,00.

Jos  meinaan  lähteä  vaikka  Tampereelle  aamusta ja on jos sivittu siellä  tapaaminen  vaikka  09,00, niin  se onkin  mun  aikaa  08,00..

Ja  kaupat menee  pihkura  soikoon jo   tuntia  ennen mun aikaa,  usein,  näin  keväästä , iltasella, revin  kauppojen  oven rivat  kippuralle, kunnes  äkkäänkin että  ne on jo  mennyt kiinni , tunti  siten,  mutta  sitten  avautuvat jo  aamuisin  tuntia ennen  mun aikaa, esim  talviajassa.

Tälläisiä  jänniä  juttuja  tapahtuu meille  "eikellojensiirtelijöille"

ahaa..nytppä muistinkin:

¤¤¤¤

vuonna  1985 , keväällä, Toukokuussa, sain kutsun  saapua  Kauhaajojeelle kaffille, aikakin sovittiin ja paikka, linja-autoasemalle, kello  11,00   tasan. Lähärin  helesingistä  kovaa  haipakkaa  Kaahaajokeea kohti ja  ainakin  pualta  tuntia ennen  pysäköin autoni linija-autopysäkille ja  syrän pamppaaillen  orottamaan män jäin. 

ja kuluii  aika, kello  tuli  ja näytti  11,00  tasan, eikä   kutsujaa   näkynynnä.


tuli  11,10 ,   eikä  vieläkäään.

tuli   11,30  ja sama  juttu.

ja 11,45 ja taas...

ja mää  tuumasin  että  voiha isoo  läjä....mua on pahasti huijattu peeveli.Hesasta  400 km  turhaan.  Niinpä  tarttasin autoni ja  eikun   takaasin  Hesaa kohti. Aronkylän kohoralla  ihan  sattumalta  kurkkasin yhden  keltaaseen rakennuksen, oli  koulu, (on jo purettu) sen  ulkoseinällä  olevaa  isoa kelloa ja se  näytti....10,50 ja samassa  tajusin...nopiaa  käännyin  takaasin  Kaahaajojeen keskustaa   kohden, sen  liniautopysäkille ja kaskas......siellähän se nuari ja  kaunis  , nykyyneen   25  vee,  vaimoni jo mua  syrän  pamppaillen orotti. Oli  kuulkaas  tipalla  ettemme  tavanneet  ollenkaan ja  olisi  6 muksuamme jääneet  syntymättä.

Vaikka....vaimoni  on koko ajan sanonut  että olisin  soittanut sulle  hesaan ja  kummatellut ettet  tullukkaan sitten....mutta  jos  hän olisi  uuden  kaffikutsun  esittänyt, niin olisinko  tullut  uudestaan kaajaajojeelle....400  km  sivu, .?.  voi olla että olisin  tullunna....taikka en olisi.

Ekku Mattila.