perjantai 21. kesäkuuta 2024

Joka vanahoja asijoita muisteloo, niin sellaaneen meinaa littaantua kaharen liikkuvan bussin väliin........pläääääätsfstf..

 21/6-2024.

Päivää.

EKKU.

¤¤¤

Lähdin jo aamulla  varhain, 05,30 pyörällä sotkemaan ja  kaikkiaan  3  tuntia  liikuin Kauhajoella ja sen ympäristössä,. Km  tuli    43.  Oli  mennessä koleahko  länsituuli  mutta  takaasin  aika mukava  myötätuuli. 

Meinasin  ääneen naurahtaa kun   huomasin  tunnin  päästä  lähdöstäni  että  unohdin kokonaan  kypärän pääästäni. Tätä  ei ole  ennen  KOSKAAN  tapahtunut, joten nyt se on vissiin  tullu.....se  allishalmertauti...  Olen jo hesassa  aikoinaan, kun sinne  muutin  asumaan   1964 ja ostaa  pätkäytin  polkupyörän , joka  on mulla yhä tallella  liiterissä  ja kun  ruopesin liikkumaan hesan  liikenteen seassa  ,kypärä  päässäni, että  voiettä ihmiset  luurasi ihmeissän. Siis  vuodesta   1968  alkoi se  pyörällä  sotkeminen helesingin  ruuhkassa.  Vain yhden kerran  meinasin kuolla, taikka vähintäänkin littaantua, sillä  ennen rautarieasemaa, siis  Kaisaniemen katua, jouduin  kahden  sinisen  bussin   väliin kaarteessa ja.......aiaiaiaiia....soli  sitten tipalla kuulkaas. Olin se  kuuluisa aska jäykkänä kun tajusin että  mun  polkupyöräni  ohjaustangon sekä  molemmilla  puolilla  , kaarteessa, liikkuvien  kahden  bussin  välillä oli  noin   50  senttiä, jollei  väheekin. 

Siihen aikaa  oli siinä kohdassa , kadun reunalla,  sellaaneen  betoninen   suojakaiteinen, valakosininepunaaneen   pömpeli, jossa  liikennepoliisi   tärkiän näköisenä,  viittilöitte  isoilla  kintaillaan  sinnetänne. Se oli varmasti  kauhusta  jäykkänä jos  havaatti  sivusilmällään  mun  vähällä  menemiseni  littanaksi , bussin  väliin ja  kuolleeksi  kokonaan............

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

puh:  0466840923.