tiistai 25. kesäkuuta 2024

Voi kauhia paikka sentään.....mua luultiin pankkiryästäjäksi..........terveisiä Harri Keisalalle......eläke-ex--poliisille.

 25/6-2024.

EKKU.

Iltaa: 

Asuessani  vuonna  1986, Jalasjärvellä, entisessä  Osuuskaupassa, keväällä, puhelimeni soi.....ja kimakasti ettäh...

prrrrrrrrrrrrrrrRRRRrrrrRRRRRrrrrRRRRRrrrrRRrr!!!!!!!!!!!!!PrRRrrrrrrRRRRRR..

Siihen vastasin  ja  sukeutui  seuraava  keskustelu:

Minä....halootaaaa hooooo....mikä  hätä....halooooooo....Eekkuu  täällä...haloooooooo..

Mitä  jumalan tähden  oot menny  tekemään....kuului  naisen  hätäinen  ääni.....mitä oot teheny tekemään.......jumalan  tähären...

M:  että mitä  häh....mitä oon tehnyt ??....mitä  ja kuka siellä on?

Täällä  on Raili.....mitä  oot menny tekemään.....voi  suuri häpeä.....mitä  oot tehny..

M: täh.....mitä  se on.....mitä oon  teheny.....?

ja puhelin pani klik..,..piiiiiiip...piiiiiiiiiiip.....piiiiiiiiiiip.

¤¤

Ihmettelin että mitäs  ny..kun puhelin taas soi  ja  tunsin toisen siskoni Marja-Liisan  äänen....mitä  oot menny tekemään......voi  jumalauta  sua.....Äitee saa sydänkohtauksen.......mitä  oot  tehny......ja taas kuului klik....piiiiiiiiiiiip..piiiiiiiiiiiiiiiip......piiiiiiiiiiip.

¤¤¤

Olin  kun puulla  päähän lyötynä..kun taas   puhelin soi  ja  nyt tunnistin veljeni Pavelin Seinäjoelta..................missä oot  kuului..????

M. kotona  oon vastasin...

P: miten niin  kotona....???

M oon oon kotona.....onkos  siinä  niin  ihmeellisä....kotona niin.

P:  Koska  olet putkasta päässy..?

M.  häh....en oo  ollu  putkassa....mites niin.

P: Mitä oo teheny....????

M: häh......molemmat sisaret  soitteli ja  sanoivat samaa, taikka  huusivat......mitä oon  niinkun teheny.?

P: mene heti ostamaan uusin Alibi-lehti......

M:  aha..meen  heti...ja puhelin  sanoi  klik......piiiip...piiiiiiip...

¤¤

siinä samassa  hyppäsin  autooni ja ajoin  pakoputki punaasena Jalasjärven keskukseen, R-kioskille josta ostin uusimman Alibi-leheren, menin  autooni istumaan ja  luin ja luin ja luin  ja  heti leheren etusivulla  olin minä....kuvattu jonkun pankin turvakameralla, hyppäämässä  pankin  tiskin  ylitte  ja  selvästi ryöstö aikeissa...

Ja  heti mää  käsitin...nauroin ääneeni ja  ajoin kotiini  Ahonkylään, jäin  puhelimen  vierelle odottamaan. Luin siinä  odotellessa  Alibia   ja katselin samalla  kellooni ja kun kului  noin  30 minuttia, niin  puhelin soi...

Piiiiiiiiiir.....päivää  kuului  miehen ääni..onko Ekku..??

M: on on....mitä asiaa..niinku.,??.

Täällä Jalasjärven poliisiasemalta Harri Keisala...päivää...kerkiäkkö tänne  tulemaan....?...olis  vähä asiaa..

M:  kerkiän...lähären heti.....noin  20  minuttia  niin oon siellä.....näk...piiipiiiiiii..piiiiiip.

¤¤¤

Ja niin tein  ....... panin  sen uuden Alibi-leheren  nahkatakkini  sisätaskuun  , ajoin  taas  autoni  pakoputki kuumana  Jalasjärven keskukseen,   poliisitalon  parkkipaikalle  pysäköittin  ja  menin  talon toiseen kerrokseen. ..jossa ilmoittauduin luukulle  ja  kaskas, sinne  ilmestyi  Harri Keisala  joka pyysi  yhteen huoneeseen jonne  mentiin, minä  istumaan  erään  isokoisen  seinällä olevan peilin  etupuolelle  tualiin  ja  heti taas   fiksuna  roistona...eiku  miehenä käsitin.

Tiesin että  sen  pelin  toisella puolella  on kohta, taikka  jo valmiina jonkun  ryöstetyn  pankin henkilökuntaa ja odotin.

Ja Keisala  sanoi:

mitä muuteen  kuuluu, johon minä.

M : ihan hyvää  kuuluu.

K: ookko  paljonkin ajellu  autollasi..?

M : kyyllä  aika  lailla,,juu.

K: Ookko  ajellu  eteläsuomessa..?

M:  ennoo.

K; onko nua vaatteesi aina sun päällä meinaan..?

M: kyyyllääää....tykkään nahkatakista  ja  farkuista...juu.

K: (kuunteli huoneen  suljetun oven takana  kuuluvia askeleita, jokka  selvästi  pysähtähtui sen  isokokoisen  "peilin"  eteen, taikka  taakse, toiseen huoneeseen,  jossa  se-ne pankin henkilökunnasta joku  oli jo saapunut.......tunnistamaan...) 

K: Noniin....tuota  tuota...meinaan.....onko sulla  ekku  mitään  sanomista  niihin  useisiin   pankkiryöstöihin, joita  on tehty  kuukauden sisällä  viisi..?

M :  eioo, taikka  on aika paljonkin...(ja samalla  otin sen Alibi-lehden esille,  sen etusivua  näytin Keisalalle ja sanoin..

M:  eikös  olekin  aikalailla saman näkööneen kun mäkin?  Häh...??....sisareni  soittivat  tänäaamuna  jo hätää  kärsien, koska  hekin sanoivat että kuvassa  olen minä ja kuten tekin  olette  nähneet saman ja  sen takia olen  täällä huoneessa, jonka  seinällä  roikkuu  "peili" jonka  takana olevassa huoneessa  on nytkin  pankin  henkilökuntaa  tunnistamassa......mua....(samalla  nostin kätäni  tervehdykseen  peilin  takana oleville ja  .....)

K: alkoi  nauraa  sydämensä  kyllyydestä  ..astui peilin  eteen, johon  koputti......ja  tunnistustapahtuma  oli  ohitse.

¤¤¤

Kun siinä kaffia juotiin sen  jälkeen  Keisalan  kanssa, oli  pullaa ja oli sokuria, kermaakin saatiin, kun  kinusin...Keisalaa yhä nauratti niin  ettäh...olit kuules  Ekku ihan saman näkööneen siinä Alibi-leheren kansikuvassa....mekin luultiin  ettoot  se  pankkiryöstäjä jesus...................(..ja ..siitä  sitten palailin autollani, jonka  pakoputki  oli jo  jähtynyt   asuntooni  .)

¤¤¤

Tuloo  loppukaneetti..oottako  valamiina.?

Mulle  onneksi  se  pankkiryästäjä jäi kiinni. Sen naamakuvia  näytettiin jokapaikassa. Soli  joku  Eeenglantilaaneen  ja  täytyy  sanua että oli sitten  jumalattoman komia  miäs.

Ekku  Mattila.

Nasiiri.
Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.

pank...eiku.....syytöön.


sama.