tiistai 18. kesäkuuta 2013

Mieluiten pettäjän oma,kun kuoleman...

19/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Muistatteko Hannun,saman miehen jonka vaimo kävi muutaman kerran vieraissa? He olivat olleet onnellisesti aviossa   22 vuotta,kun kielletty herelmä onnistui houkuttamaan Hannun vaimon maistamaan sitä. Aina syrjähyppy on valtava trageria.Myös melkein jokakerta  tapahtuman  jälkeen tulee ruumiitakin.Tiedän useita asiakkaitani ,etupäässä miehiä,jotka ovat   tehneet itsemurhan vaimonsa syrjähypyn seurauksena.
Muistatteko kun kirjoitin samasta Hannusta ,joka "teki ristinmerkin ja pelastui".?Kertomus löytyy blogisivultani muutaman viikon takaa.
Nimittäin Hannu tuli asiakkaakseni kolme päivää sitten.Hirttoköysi (taas) taskussaan ja tarkoituksenaan päättää tuskaisen elämänsä. Hän valitti,ettei jaksa enää elää  (taas).Että mikään ei tunnu enää elämisen arvoiselta kun hänen vaimonsa kävi vieraissa .Ja nyt hän tekee sen.Tällä kertaa lopullisesti.Nyt saa riittää.
Jääköön hyvästi paskainen maailma. Nyt....hirtän itseni.
Jassoo...sanoin Hannulle.(taas).Ensinnä jos sinä olisit ihan tosissasi,niin et olisi luokseni tullut.Hirttonaru taskussasi. Etsit apua,et kuolemaa.Ja kun niin teet sinulla on toivoa.Entäs se talitintti.Kysyin Hannulta?Lintu joka  pelasti sinut  lentämällä olkapäällesi kun olit kiinittämässä hirttonarua puun oksaan?.Ajattele sitä.Se lintu ei tullut siihen tästä maailmasta.Se pelasti sinut . Kuolemalta.
Toiseksi ,sanoin  Hannulle. Kyllä  hauta on melko kolkko paikka.Pimeä ja ahdas. Turhaa on sinne  vapaaehtoisesti kiiruhtaa.Mene mieluimmin elämään.Valoon ja aurinkoon.Tee oma valintasi.Jatka elämääsi ja anna päivien tulla omalla painollaan.Elämä on  enemmän.Kuolema on  vähemmän.Se on loppu.
Kolmanneksi,sanoin Hannulle.Ole tarkkana ja ymmärrä. Mieluiten ole pettäjän  oma,kuin kuoleman.Siinä on suuri ero.
Mieluiten pettäjän  oma,kuin kuoleman.Ja Hannu lähti. Kotiansa kohden ja elämää.Tyytyväinen hymynsä oli aikamoinen.Hannu sai uuden elämän.
Minulle jäi käyttämätön hirttoköysi.Poltin sen takapihalla.
Savu nousi.Taivasta kohden.Elämä on sillä suunnalla.

19/6-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.