torstai 12. maaliskuuta 2015

Ahon Ilpon rakennustyömalla 1963...

12/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Vuonna 1963 olin rakennustöissä ylihärmässä , mukana  Matti Ahon kirvesmies porukassa.(taitaa olla yhdyssana?) Me tehtiin tupaa Ilpolle, Matin poijalle ja niinpoispäin...
Molin mukamas kirvesmies...tiellä vaan klasajin.....
Siihen aikaan piti olla myös Lauantaina töissä  4 tuntia ja antakaas olla.... Seuraavana päivänä elikkä Sunnuntaina  kanniskelin   kotitaloni ulkorakennuksen katolle  kattotiiliä.. sylissäni ja  luiskahdin tikapuiden yläkohdalta, mutta sain onneksi pidettyä senverran kiinni, ennen maahan rohahtanut...
Tiilet kuitenkin tippui ja meni rikki.
Ja voi että otti kipiää selän kohdalta...oikean  lapaluun kohta  alkoi paisumaan ja senverran   teki pahaa ,että Unkurin Anttonin taxilla Härmän kirkolla olevalle lääkärille......Juu.
"Ahaa..naislääkäri  sanoi..... mikä tilanne soli..tuon seliän kanss..niinku...??..meinaan ?"
Sanoin että se   tapahtui tänään..noin tunti sitten ja onko niin paha ettei mun tartte , taikka pysty menemään huomenna Maanantaina Ylihärmään rakennushommiin?"
Lisäsin myös että tapaturma sattui mun omalla kotomarkillani....kattotiil..."
"Nohniin...sanoi lääkärinainen...minäpäs kiriootan  todistuksen ,että saat sillä sitten sairauslomaa  ja  että tulee korvauksiakin...siis...tapaturma sattui eilen  vähää  ennen kun Lauantaityöt loppui...?..Ilpo  Ahon rakennustyöm.."
"Ei se niin mennyt..vastasin...se sattui kotomarkillani noin tunti sitten kun kiiparoin tikapuil..."
"Toistan  vielää sanoi lääkäri...putosit eilen puoleltapäivin...rakennustyömaalla..Ylihärmässä...seur.."
" Ei ..ei ..ei se ...mun kotomarkillani se  sattui....kun.."
"Kuuleppas nyt nuorimies..sanoi lääkäri...jos laitetaan että se sattui kotomarkillasi tänään....siis vapaa.ajallasi tavallaan..niin et kuule saa penninpyörää vakuutuksesta....siis laitetaan että putosit tikapuilta  Lauantai-iltasella  ,eilen , noin kello 11,00 nurkilla rakennustyömaalla Ylihärmässä...seurauksella että nyrjäytit oikean lapaluusi , niin ettet ainakaan kahteen viikkoon pysty töitä tekemään...vai mitä??"
"Joo..vastasin..teherään sitten niin".

Juu. Köh.

12/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.