sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Auringonpimennys ja vesikauhu...

15/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Aamulla muistin  erään tositarinan noin vuodelta 1920.
Jossakin "ambomaalla"  teki herätystyötään  muutama lähetyssaarnaaja . Alkuasukaskylässä oli   kiihkeänoloinen poppamies, joka haukkui lähetyssaarnaajien Jumalaa heikoksi ja että hänen  "ylisagahulahula" on paljon voimakkaampi.
Noh..kun sitä väittelyä oli  kestänyt muutamia viikkoja , niin  läh/saarnaaja huomasi että  seuraavana päivänä on juuri siihen osaan Afrikkaa tulossa   täydellinen auringonpimennys.....ja eiku poppamiehelle sanomaan..
......:
"Voin todistaa että minun Jumalani on paljon voimakkaampi omaasi.....sillä  huomenna tähän samaan aikaan oma Jumalani sammuttaa auringon.."
Ja antakaas olla...poppamiestä nauratti ..heheheheh..niin , että lannevaate hytkyi ja  naurusta ulvoen häipyi  omiin touhuisinsa......
Heheheheheh....hee.
Seuraavana päivänä.....puoleltapäivin....aurinko hitaasti  alkoi pimenemään  ja muutaman tunnin kuluttua  tuli yö......että humahti......Kyllä siinä oli poppamiehellä  kestämistä  ja tarinan mukaan hän kääntyi Kristinuskoon , sekä suuri joukko muita alkuasukkaita..
Noh..
Toinen tarina...:
Samaan aikaan jossakin Afrikassa teki   lähetystyötään   saarnaaja. Tällä oli parta  kasvanut niin  reuhkaksi että tuumasi ajaa sen pois ja  partasudin/vaahdon ottamaan . Pappi oli vaahdonnut leukansa ajamista varten ja  mennyt telttansa ulkopuolelle vettä noutamaan , kun hänet  tapettiin...
Keihäitä tuli....että kalaji...
Ajankohta oli nimittäin aika huono...:
Sillä  kylässä oli ollut vesikauhuepidemia  hiljakkoin ja kun neek...rit   näkivät  valkonaaman  käppäilevän telttansa  oviaukossa naama vaahdossa...niin luulivat että miehellä on vesikauhu...ja tappoivat hänet.
Opimmeko tästä mitään ??
Ainakin sen ,että risuparta oli ennenWanhaan  paree kun silunaama.
Köh.

15/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.