keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Missä luuraa "manii..manii..manii."?

18/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuoden 1968 nurkilla systerini sanoi että jospa mentäisiin tapaamaan  suurta Suomalaista selvänäkijää Jhon  Sunströmiä, mutta ennen   mentiin kuitenkin Helmi Lehtiselle  asiakkaaksi.
Juu.
Helmi otti vastaan siinä Sturenkadun paikkeilla Hesassa  ja Jhon Mecelininkadulla..
Siis Lehtiselle ...
Tietäjän vastaanottohuone oli hänen pienen asuntonsa vessassa.....juu....ja hän istui pytyllä, jonka päällä oli paksuja mattoja. Asiakkaat  istuivat hänen edessään....ja kysymyksiä......tulee..
Annas palaa Ekku...:
Kysyin ensin oonko aina terve ja hyvänvoimainen ja sain vastaukseksi että  olet tottakait.
Sitten tiedustelin että onkos muualla maailmankaikkeudessa elämää ja vastaus oli kyllä on..Marsissa.
Entäs mun rikkaus..taikka köyhyys....miten lie tuleva siinä mielessä kysyin..."
"Häh?"
"Voi kuulkaas nuorimies...sanoi hän....sinä tulet saamaan miljoonia ja taas miljoonia...mutta vasta myöhemmällä iälläsi... vasta  65  jälkeen....taikka  70 ennen...jot..."
Häh....lausahdin mä...häh....mutta se ei voi pitää paikkaansa , sillä en edes elä niin vanhaksi..."
"Äläs nyt  höpäjä vastaan....tulet itse sen   näkemään..miljoonia saat.....miljoonia saat.....ja näkemiin vaan nuorimies..se tekisi sitten 400..."
400...maksoin.....
Ja siitä sitten  lähdin ja ajattelin,että....saas näkee.... ja noin tunnin päästä soitin Jhon Sunströmille ja sovittiin tapaamisesta parin tunnin päästä ja sinne menin...Mecelinkadulle..jossa tietäjällä oli huonekalumyymälä/korjaamo....
Kun astuin ovesta  huoneeseen , niin....kuulin...:
"Mitä sinä täällä teet ?....ja kysyjä  oli hopeanharmaatukkainen vanhahko herra...."mitä sinä täällä teet?"
 "Minä...vastasin......minulla on aika ja se on tasan nyt...meinaan se kello  , joten..."
"Niinpä..mutta mitä sinä täällä teet ?...vastasi herra tietäjä...ja jatkoi...."sinä olet jo mahtava selvänäkijä  tietäjä ja vaan paremmaksi   tulet kun ikää tulee lisää sinulle...tulet auttamaan koko maailmaa kyvylläsi ja  saat mammonaa sekä kuuluisuutta , mutta vanhemmalla iälläsi...ja sit"
"Ahaa.. sanoin...mites se raha/rikkauspuoli meinaan...koskas sit.."
"voi voi....sinä tulet saamaan miljoonia ja miljoonia...mutta paljon myöhemmällä    iälläsi ....lähemmäksi seitsemääkymmentä...rikas tulet olemaan..rik.."
"Häh...sanoin...mutta enhän edes elä seittemänkymppiseksi...en elä niin vanh"..
"En elä"...
"Usko nyt nuorimies..uskohan nyt....mutta ennen sitä joudut kärsimään yhteiskunna taholta .Sinulta viedään maine  ,että nimi , joudut ylenkatsotuksi ja päähänpotkituksi...näen myöskin ristikoita edessäsi ja  päällesi kaadetaan vääriä syytöksiä. Sinulla tulee olemaan kova henkinen ja vastoinkäymisten  elämä ,mutta sellaisten kohtaloksi tulee  kaltaisesi  tietäjä ja auttaja... sarvipää koettaa tehdä kaikkensa estääkseen  työsi sekä henkisen kehityksesi, sillä se ei tykkää  jos joku haluaa tehdä hyvää...rikas tulet olemaan...rikas...."
"Rikas".
"Taahas...sanoin,.,onkos Lehtisen Helmi soittanut tänne ??...meinaan...hän sanoi samalla tavalla...ja eikö..noh minä tästä sitten lähden..niinku...mitäs tämä maksaa?...jaa..eikö mitään....no jos jotakin annan...jaa eikö saa edes antaa...noh...jos meinaan...näkemiin vaan..näkemiin".
Ja lähdin ja ihmettelin....
Juu.
1969 tuli se veikkauspäävoitto vakiossa...ja täysosumia oli noin 18 kpl...mutta  ei vielä niitä miljoonia ole näkynyt....14750 markkaa oli aika hyvä alku (förskotti) ja kohta  äijä on 70....joteeen....??
Mani..mani..mani...
Abba.

18/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Maniii...