sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kreikan tulli... "Heroiinipussukka" ja Ekku Mattila.

20/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuonna 1985 lähdin Kreikkaan kahden viikon lomalle ja kyseisen maan tullissa minut otettiin ns syyniin.....(pitkästäkö tukastani ...johtuen ?)
Sininen matkalaukkuni  tyhjennettiin ja sitä pengottiin kahden tullimiehen toimesta  ,kunnes  he retuuttivat laukkuni muualle, huoneeseen , jossa oli isot ikkunat.
Ihmettelin heidän kuikuiluaan minua kohti ja kylläpäs heidän suut kävi. ..........päpäti....päpäti.....päpäti............melkein kuului.....päpäti..
Ja sain laukkuni takaisin.
Noin kahden päivän kuluttua tuumasin hotellissani (Thomas)  että jospa peseskelen lenkkivaatteeni, sillä  ilma  oli lähemmäs 30 asteinen...juu.
"Mitäs ny ?"   tuumasin kun en löytänytkään laukustani Omo  pesuainetta jonka olin pakannut läpinäkyvään muovipussiin ,  noin 500 grammaa suunnilleen. Pussukka oli hävinnyt......pirskatti soikoon..
Ja sitten  honasin....!!
Tullimiehet löysivät pitkätukan laukusta  "heroiinia"  ottivat sen talteen ja ajattelivat napata minut kiinni kun takaisin Suomeen lentelen......meinaan koneella.....Aurinkomatkojen tottakait.
Jälkeenpäin  muistelin kummastuneeni kun minua kuvattiin  muutaman päivän ajan Kreikassa , mutta  ajattelin sen kuuluvan kyseisen maan tapaan.......muuttaaaa..taisivat olla sen  maan  "Aarnion porukaa".....
heh.

Ekku Mattila.