maanantai 29. helmikuuta 2016

Eeva tappoi Aino sisarensa......

29/2-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kuolintapauksista  edelleen...

Kun tänne Kauhajoelle muutettiin asumaan   30/11-1990  sain jo seuraavana  viikkona asiakkaakseni  naisen , noin  seitsenkymppisen , leskirouvan  , aika läheltä Vaasan rannikkoa.
Sanotaan häntä vaikka  Miinaksi.
Miinalla  oli  siihen aikaan kaksi jo aikuista lasta (sanotaan heitä vaikka Eevaksi  ja Kyllikiksi) , noin vuoden ikäeroa  toisiinsa , mutta kolmas, kuopus (Aino)oli  "hukkunut"  noin  8 vuotiaana merenrantaan.
Miina  oli  ollut   meren rannalla , omassa laiturissaan leikkimässä lastensa Eevan sekä Ainon kanssa.
Kyllikki oli  vuoteenomana ja häntä hoiti  Miinan  aviopuoliso  Heikki. Aurinko paistoi ja kaikki oli hyvin...
Kunnes....:
Eeva  ja Aino seisoskelivat  laiturin päässä , noin  15 metrin päässä  rannasta ja vettä siinä kohdassa vajaa kaksi  metriä. Yhtäkkiä  Miina huomasi miten Eeva äkkiä tyrkkäsi  sisartaan Ainoa  selkään  seurauksella että tämä  tuiskahti suoraan veteen ja vajosi heti pinnan alle.
Hätä oli suuri ja Miina  yritti  kurkottaa  vettä  kohden saadakseen  tyttärestään   otteen , mutta lasta ei enää näkynyt missään. Apua huutaen  Miina  juoksi asuntoonsa , josta Heikki  juoksujalkaa  tapahtumapaikalle ja sukeltaen koetti tavoittaa veteen pudonnutta  tytärtään, mutta ei siinä onnistunut.....millään.
Aino hukkui.
Pelastajat onnistuivat löytämään hukkuneen  tytön   meren lahdelta   muutaman tunnin päästä .
¤¤¤¤
Miina kertoi minulle miten hän ei koskaan unohda mitä  Eeva teki sisarelleen Ainolle. Kenellekään hän ei ollut asian oikeaa laitaa kertonut ,  ei edes Heikki miehelleen  , joka kuoli  sydänkohtaukseen 9 vuotta  tapahtuman jälkeen Oslossa.
Kuulin "kautta rantain" että  leskirouva Miina oli kuollut noin vuosi sitten  Turun lähellä , vanhuuteen...
Eeva on elossa. Hänellä ei ole lapsia.Ei miestäkään.
Syyllisyys taitaa kuitenkin painaa?

Ekku Mattila.