torstai 25. helmikuuta 2016

Punaiset uikkarini....1953 sekä oravanpesä.

25/2-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Wanhaa "paskaasta" aikaa pukkaa..


Olin ekaluokalla  Voltin kansakoulussa  1953  ja jo alkutunneilla mulle tuli todella kova  paskahätä.....
Jo siihen aikaan olin ujohko (kuten tänäänkin) niin en millään kehdannut mennä koulun  takana olevaan puuhyysikkään, vaan pidättelin hätääni hampaat  irvessä.
Ja heti kun koulun kello kilaji  päivän päätteeksi, niin jumalatoonta haipakkaa  kotiani kohden....omaa hyysikkääni, joka antaisi helpotuksen...juu.
Mutta.......
Koulumatka oli mulla  noin   kilomeetri/toista ja  hiekkatietä tupaani 80 metriä + 15 metriä hyysikkääni.  Siinä oli 2 metriä liikaa., sillä juuri kun kurkoitin hyysikän ovea kohden..peräpäästäni kuului voimakas rfuutrh/ääni......
Ja ???!!!.
Noh koska oli kevät  ja aika lämmin keli, niin siinä hyysikän ovella riisuin  suttaantuneen punaisen uikkarini/alushousuni ja sen nakkasin lähimmän männyn  alaoksalle, että losahti.
Juu.
Kului  noin vuoden/toista kun ne punaiset uikkarit oksalla  himmeni ja samalla tietysti putsaantui. Yksi päivä ne oli  kadonnut ja sitä ihmettelin kovasti, kunnes asia selvisi. Samassa männyssä  oli kottaraispöntössä  oravanpesä ja  kurre oli uikkarini kiskonut pesäänsä lämmikkeeksi. Pieni punainen kankaanpala   pöntön suuaukosta roikkui.......
Hehheh.


Ekku Mattila.