keskiviikko 24. helmikuuta 2016

"Sotaurhosankareista"......

24/2-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Sotaurhoista.....

Some on pullollaan erilaisia  sotasankareita , taistelijoita   sekä veteraaneja.
Heistä  on tehty   tuhansittain    dogumentteja  joissa kerrotaan miten he olivat pahassa paikassa puollustamassa maansa itsenäisyyttä , pahoilta ihmisiltä, kaukana  maapallon toisella puolella.
Kaukana.
Useat  heistä ovat pahasti haavoittuneet. On käsiä menetetty , jalkoja samoin, silmien kohdalla   tyhjät aukot , toisilla järki kadonnut. Kuolleita  on sadointuhansin. Orpolapsia  tavaton määrä. Suvuissa itkua sekä valtavaa surua.
Kyynelten määrä  voisi täyttää pienen järven.
Mutta.....
Sotilaat jotka ovat hyökänneet  maapallon  toiselle puolelle, itsenäiseen maahan , tappaen ja varastaen, silpoen sekä  raiskaten ovat  roistoja  tyynni. He ovat murhamiehiä/naisia jokainen.
Ei sellainen ole  sankari/veteraani  joka niin tekee.
Sotilas joka puollustaa omaa maataan  vihollisen hyökkäykseltä on sankari. Omaa maataan saa ja pitääkin puollustaa. He ovat sankareita.
Siis tappajaveteraani  ,joka on saanut  haavansa  vieraaseen maahan hyökätessään   ja itkee että rutajaa tekojalkojensa kankeutta , silmiensä sokeutta , elämänsä hankaluutta on saanut täysin oikeutetun   kärsimyksen. Mitä meni tekemään  murhahimossaan. Sai ansionsa mukaan.
Sotasankariroiston  on turha vaivojansa valittaa.
Oman maansa puollustus on sankaruutta.
Sankaruutta.

Ekku Mattila.