torstai 17. maaliskuuta 2016

Kärvährin roskaamisesta..mutten tunnustanu...

17/3-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Olin  30  vuoden aikana kerännyt erilaisia vanhoja televisioita ainakin  50 kappaletta.Niitä oli vaikka  minkä  merkkisiä ja mukamas hienojakin......heh..
Koska ne  täyttivät yhden huoneen kokonaan  ulkorakennuksessa, niin tuumasin että nyt on oikea aika...ne lähtöö ny kaatopaikalle  että kalisee. Peruutin ison peräkärryni oven eteen ja sinne televioita nakkelemaan  ryhdyin.
Täyteen tuli. Laidasta laitaan. Vuosi oli  1998.
Sitten Kauhajoen kaatopaikkaa kohden, jossa portilla odotteli tärkeä herra vahti .Siihen aikaan oli jo tullut hinta  romuille,meinaan mitä tuotiin kaatikselle ja minä kysymään  mitä se maksaa???..
Ja meinasin perseelleni lentää kun hinnan kuulin..
"Häh.....??...sanoikko  200  markkaa??...juu....kaksataa se teköö  sanoi vahti....kaksataa juu?....
Ja minä siihen että haist.......kuule.....en varmasti maksa sellaista summaa....annan  20 markkaa", mutta ei se vahti siihen suostunut. "Jos meinaat ne tänne jättää, niin anna 200  se höpäji yhä ja minä sanoin etten varmana  maksa.....nakkaan ne vaikka kunnan mettään....keles"...
Ja kaasuttelin  televioromuineni matkoihini...
Frum..  kolin...kolin.....
¤¤¤¤
Nooh.....käännyin  Aronkylän  tiehaarasta oikealle , kohti Jalasjärviä .....juu.  Vähää ennen  yhden  turvetyömaan risteystä , noin 10 km , käännyin vasemmalle, ajoin  noin 100 meeteriä mettää kohti  ja siihen toppasin .Koska sillä kohtaa  oli sellainen avohakkualue, ainakin joskus ollu ja maassa lojuili muutama  sohvanrämä/rautasänkyä/kippoa ja pottaa muutenkin , niin......??!!
KIlin..kolin...riks..raks...koli....koli ja  kohta oli mun  peräkärryni tyhjä.  Sinne meni ja säästin 200 markkaa...
¤¤¤
Kului  pari/kolme  päivää kun puhelimeni  soi...."Päivää sieltä kuului.....onkos Ekku ja sanoin että on...täällä soittaa Jalasjärven  poliisiasemalta Harri Keisala...ookko  hiljakkoin  ejellu yhtä  mettätietä palam matkaa ja nakellu sinne  viitisenkymmentä vanhaa teeveetä...?...häh?.
"En muuten oo ajellu  sanoin.....kuis niin??
"Tuota meinaan ...sanoi Keisala.....siinä maassa lojui Ilkkalehti  ja sen osoitteessa  oli sun nimi  ja sun osoite....jos soli pudonnu  peräkärrystäs sen tyhjennyksen aikana  ...??...vai..?"
"Eheeiii...sanoin....kävin kyllä siellä niitä televisioita kattelemassa    ja koska maa oli  märkä , niin nakkasin  sanomalehden maahan ,ennenkuin astuin autooni.....enkä yhtään teeveetä kyyttiini ottanu.."
"Jahas..sanoi Keisala...ennyt tässä muuta...näkemiin vaan ".

Ekku Mattila.