sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

30 litraa pontik....hik...ja mä.

17/4-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Hehehehe..


22 vuotta sitten yksi tuttu Seinäjoelta  oli menossa naimisiin ja tarvitsi Booliin vähän "miestä väkevämpää".......
Kävi luonani ja koska tiesi että taidan  tietää mistä etsiä......"väkevää"...ja tottakait tiesin........................Juu.
Päivää ennen tuttavani   häitä laitoin vanhaan pystylyhty Mersuuni  30 litraa....pont....60 prosenttista  kuulemma....ja lasti mukana Seinäjokea kohden.
Pysähdyin Ilmajoella  olevalle huoltoasemalle tarkistuttamaan jarruvalot , peruutin hallista pois ja pysähdyin sääntöjen mukaan hallin  eteen.....ja rääääääks kuului....
Tuuumps.!!!
Autoni liikahti aika lailla ja samalla hetkellä tajusin kuorma-auton  tökänneen autoni takapyörän kohtaan, sekä yrittävän luikkia pois vähin  äänin.
Ja eikun poliisit soitin paikalle, ne tuli ja heille tilanteen kerroin.Kuski  väitti naama totisena että minä peruutin hänen autonsa kylkeen hallista  pois ajaessani , mutta poliisit huomasivat miten  Mersuni koko takapää  oli liikkunut hallin asfaltilla jättäen selvät mustat sivuttaisraidat asfalttiin, kuorma-auton  liike-energiasta   ja   oikea  syyllinen löytyi.
"Jospa katsottaisiin Mersun takaluukkuun"...sanoi poliisi...ettei kovia  kolhuja ole tullut"...? ja hän meinasi avata  Mersuni takaluukun...ja !!!
Muistin että minullahan on takaluukussa  30 litraa  pont....siis väkevää ja nopeasti sanoin..." Olkoon...mitäs noista  kolhuista....vanhahan  tämä autoni on...antaa olla...en nosta syytettä".
Ja niin allekirjoitettiin  paperin jossa en nosta syytettä kuorma-autoilijaa vastaan ja lähdin kohden Seinäjokea......hmmmmm???
Senverran  olin utelias ,että entisen naisten  vara-vankilan kohdalla pysähdyin , avasin takaluukkuni ja peskutarallaa.....!! ..siellä lojui iloisessa sekasotkussa  30 litran muovipulloa , joista  muutama oli avautunut ja  pirteä  pont.....eiku väkiviinan voimakas  haju   pelmahti nenääni.
Siis....
Jos se poliisisetä  olisi siellä huoltoaseman pihalla takaluukkuni avannut.......???!!
Hehheheheheee..
Oijee.


Ekku Mattila.