sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kummajainen numero 1....peiton rullaaja...

10/4-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Asuin vuonna 1982  Saarijärvellä  3 kuukautta,  Vanhassa  omakotitalossa, jossa TODELLA   kummitteli,.
Vintillä  kolaji, humisi,kuului selviä raskaita askeleita, huokauksia sekä puhetta ja kaikkea noiden väliltä........
Joka ikinen kerta kun menin vintille  käytävällä olevat 2 kiikkutuolia  keinuivat  aika lailla itsekseen , seinällä oleva taulu heilahteli ja vanha seinäkello alkoi lyödä  vaikkei siinä ollut vetoa ollenkaan.
Tik..tak...
Vintillä oli  myöskin kummallinen  kylmä  "olotila".  Karvat  nousivat pystyyn ja tuntui  ikäänkuin joku siveli kylmällä  pensselillä ihoa edestakaisin.
Ei siis hyvä.
Jo ensimmäisellä  viikolla   se alkoi.......kummituksen  keljuilu.
Olin  3 yötä yksin  3 muksun kanssa ja tuli iltayö kello  22,00 ja eikun maate.
Muksuilla  ole oma huone ja minulla oma.Siis sammutin valot ja tuli sysipimeä. Kuten neekerin hiilikellarissa  sanoisin.
Yhtäkkiä heräsin siihen miten  peittona  ollut täkki alkoi liikkumaan jalkopäästäni päätäni kohden ja rullautui naamani päälle. Ja  sitä kovasti ihmettelin. Napsautin  valot ja syytin vuoteeni vieressä tuolilla nukkuvaa   kissanpoikasta, joka oli tuotu  meille muutama päivä sitten. Sillä oli pesä paksun villasukan sisällä ja siellä se nukkui tyytyväisenä. Kas..kas  elukkaa ajattelin....haluaa leikkiä...
Ja taas jatkoin nukkumistani..valot pois ja krooh...
Kunnes  taas.....
Ylläni ollut peitto alkoi jälleen  liikkua jalkopäästäni  ja rullautui  uudelleen naamani päälle,johon se pysähtyi...isona myttynä.
Valot päälle.....kissiä katselin "sillä silmällä"....onpa aika vekkuli kun tolla lailla leikkii...noh....kohta saan sen kiinni....kolmannen  kerran sammutin valot, mutta nyt  jätin käteni  vuoteen vierellä olevan valokatkaisimen  kohdalle ja odotin...
Kunnes.....kolmannen kerran....
Peitto alkoi rullautumaan kohden päätäni  ja  jäi siihen mytyksi , mutta minäpoika salamanopeasti valot päälle napsautin.....mutta  kissi ei ollut syyllinen.Se nukkui  sukassa  kaikessa rauhassa.................!!??!!
Noh....hain Raamatun, avasin sen Herran siunauksen kohdalta ja laitoin kirjan tyynyni alle. Peitto ei enää liikkunut..
Naapurilta kuulin että talon isäntä  sai sydänkohtauksen nostaessaan raskasta kiveä traktorin  tekemästä   kaivannosta...ja kuoli.
Hän oli  vain 50 vuotias....ettei vaan  kiskonut peittoani piruillaan...? Halusi ajaa meidät talostaan pois.....ja onnistuikin siinä  hyvin.
3 kuukautta  riitti.

Jatkan  "vasarajutusta"

Ekku Mattila.