sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Talon kuollut isäntä nakkeli vasaraani pitkin peltoa.

10/4-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Saarijärven kiukkuinen kummitus suuttui....


Siinä talossa jossa asuin 3 kuukautta oli ulko-ovi ilman lukkoa, taikka mitään salpaa.
Aina auki.
Eihän sellainen vetele ajattelin ja ajoin Saarijärven keskukseen ,siellä rautakauppaan, ostin lukon ja sitten takaisin taloon.
Ja hommiin taltan ja vasaran kanssa.
Ensin mittasin  lukon mittaisen paikan  tussilla oveen. Sitten taltta  vasempaan käteen.Vasara oikeaan ja  ajattelin ensin kevyesti sillä napauttaa merkiksi.....muttaaaaa...
??!!??
Vasara  sinkoutui  kädestä   suoraan  taaksepäin , lumiseen  peltoon, ainakin  30 metrin päähän. Tunsin  miten se suorastaan tempaistiin kovalla voimalla. Viuh vain kuului. Arvakkaapa ihmettelinkö?
Tallustelin vasaran hakemaan lumihangesta. Sitten koetin uudelleen  taltan päähän kevyesi napauttaa.....ja....sinne se vasara jälleen lensi....lumeen aika lailla samalle  kohtaa kun ensimmäiselläkin kertaa......viuuh..
Kun kolmannen kerran vasara  heitettiin kädestäni, niin  suutuin.....ja aika laillakin...!!
Sanoin ääneen..." Ole kuka olet....sinä et määrää täällä ....minä olen pomo...kuuletko..minä olen pomo....??....häivy siitä vittuilemasta....mene..mene..."
Senverran se lukkoasia otti voimille ,että tuumasin mennä kaffia juomaan. Koetin avata  ulko-oven, mutta ei se auennut..ei sitten millään...Se oli juuttunut tiukasti kiinni.Hain rautaisen  lapionkin jolla koetin kammeta  ovea  auki....kiinni oli ja pysyi.
Ja eikun  eteisen ikkunasta  tupaan sisälle, sitten sisäpuolelta ovea avaamaan ja  se aukesi heti. Vaikka kuinka koetin sitä heilutella, niin hyvin aukesi.
Niin onnistuin sen lukon  ulko-oveen  asentamaan ,eikä vasara enää  lennellyt.....
Nähtävästi se talon R.I.P.  isäntä  kiukutteli. Kummitusmaailmastaan.
3 kuukautta siis riitti....kiitti  ja hei.
Pidä talos.

Ekku Mattila.