tiistai 21. kesäkuuta 2016

Härmäläinen kylähullu oli oikeassa....

21/6-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Aika moni sen tietää ,että maalailen myöskin ns tauluja.
Niitä on maisema/talon  kuvia sekä ym..ym..
Härmässä vuonna 1982 maalasin muutaman ns lakeusmaiseman ja niitä sitten lähdin  innolla kauppaamaan.
Taulujen koko oli noin metrin leveydeltään ja    60 senttiä korkeita.Niissä komeili latoja sekä tietysti vihreää peltoa......Alahärmän lakeusmalliin.
Tuumasin että jos saisin niistä 200 markkaa kappale, niin  tyytyisin siihen summaan ja siis kauppaamaan.....yhteen taloon ja taulujani  isäntäväelle esittelemään.
"Hienojahan noi on....sanoi emäntä....ihan hyviä......ai vaan 200 markkaa....ahah...juuh...noh jos  kuitenkin tuumataan...vai  mitä Veikko?"
Ja mä menin toiseen taloon taulujeni....
"Ahah...sanoi isäntä..vai tauluja kauppaat....ahah...200 markkaa vaan..ei oo palio.....noh  jos tuumataan kuitenkin....vai mitä Kirsti?"
Ja mä masennuin vähäsen....kun viidessä muussakin talossa sain suunnilleen  samanlaiset vuorosanat emännältä/isännältä , niin ajelin takaisin kotiini...murhe rinnassani sykki alakuloisesti...juu.
Voi voih.
Ja antakaas olla..illalla ovikello soi ja tupaani tuli paikallinen ns kylähullu....ja hän kysymään että mitäs olet   touhunnut Ekku ja mä siihen sanoin että mun taulujani ei osteta.Kun kerroin hänelle että vaikka niiden hinta 0n vain 200 markkaa, niin jopa mies tuuskahti ja sanoi....
"Pers..kelees  Ekku....ei kukaan osta 200 markan taulua.,.,.ei ne voi sellaista seinälleen pistää...pyyrä 1200  markkaa per taulu , niin  kauppa  käy.....ja eipä tässä muuta...hei ny Ekku....ja näkemiin".
Pyh...mä tuumasin ja menin maate.
Noh kuitenkin seuraavana päivänä lähärin uudelleen  taulujani myymään....Ylihärmän puolelle...pyysin taulusta  tonnikaksataa  kappale......ja...ja...
Tunnin aikana myin niistä jokaisen.
Tuhannella kaharella sataa  per kipale.
Kylähullu  oli kuin olikin oikeassa.
Hyvä  Erkki......!


Ekku Mattila.