maanantai 23. tammikuuta 2017

Rehellinen räätälipariskunta.....

23/1-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Hesassa vuonna  1969  huomasin että  pikkutakkini tarvitse räätälin apua.
Takissani  oli  olkatoppaukset , joista en lainkaan pitänyt ja tarkoitukseni oli räälälillä ne poistattaa................jonka työpiste sijaitsi  ns kurvin lähellä , kuudennessa kerroksessa, sellaisen  säätilanvilkkumajakan   alapuolella. Ahaa..siis  selitän ....tornissa oli kolme valoa...vaalea,  sininen ja punainen. Jos oli kova myrsky  tulossa valo  muuttui punaiseksi, sininen kovaa vesisadetta ja valkoinen aivan normaalia  säätä.
Juu.
Minä siis takkini räätälille  kiikutin. Ovikelloa  kilkutin, sisälle menin ja...
Päivää...
Kerroin että  toppaukset  pois , hinnasta sovittiin..30 markkaa ja  kotiini lähärin. Kahden viikon päästä sinne takaisin, koska  homma oli valmis.  Oli kuulkaas   räätälipariskunta    jännän  oloisia.  He tutkivat minua päästä varpaisiin, sillai päät kallellaan, sekä utelivat että  tunnenko Risto Vanarin?
Häh??...
Koska  en kunnolla ymmärtänyt   heidän  kysymystä, niin  sanoin kuitenkin ,että juu tunnen"
"Tuotaaaah....sanoi räätälinainen.....sinun takkisi sivutaskussa  oli 400 markkaa.....se oli varmasti sinne  huomaamattasi jäänyt.....joten  annamme sen rahan sinulle tässä ja nyt ".
¤¤¤¤
Tuota....siihen aikaan Risto Vanari teki "Hannu Karpo"  tyylisiä teeveeohjelmia  ja niissä  näytettiin  miten  ihmiset käyttäytyivät esim kadulta lompakon löydettyään. Räätälipariskunta luuli olevansa Risto  Vanarin   rehellisyystentissä  ja  heitä  koeteltiin  takkini taskussa olevan 400 markan takia.......
Uskoivat  että kuulun Vanarin porukkaan.
Siihen aikaan......hmmmmmmm...en olisi  edes huomannut 400 markan  häviämistä. Olinhan muutama  kuukausi ennen saanut vakioveikkauksessa täysosuman,  12 oikein....14,540 markkaa. Summa vastasi aika tarkkaan 2 vuoden  työpalkkaa.
Jup.

Ekku Mattila.