torstai 28. kesäkuuta 2018

"Illalla sillalla"....ja sillei.

28/6-2018.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


On  elämä aika jännää/kummallista/vaikka mitä
Ihminen syntyy , elää ja sitten kuolla kupsahtaa.Joku  aikaisemmin, nuorena  jopa .Jotkut  elää  ja jaksaa eläkkeelle  saakka, mutta  harva  terveenä  olla saa. Itse olen jo (vasta)  72  ja  melkein puolet  tuttavistani on mennyt jo manan  majoille. Koulukavereistani  noin  60% , nuorimmat  noin  30 vuotiaina. Keskimmäinen appiukkoni  kuoli  sydänhalvauksen   50  vuotiaana.Tämä  kolmas  appiukko  61  ikäisenä.  Äiti jaksoi  68  vuotiaaksi , isäni  92  ikäisenä.
Tämän ikäisenä tuntuu että on jo  museokamaa, mutta samalla  tietää/tuntee että kaikki on yhä ns "tallella".  Järki pelaa, samoin  kintut , huumorintajukin  on säilynyt. Nykyisesta maailmanmenosta  huolimatta.On se jännää  kun tuntuu että siitä on vain  hetken aikaa kun kävin armeijjan(1966)  Hesaan muutto  1968 , Sieltä  ensin  Saarijärvelle  1982 kolmeksi kuukaudeksi  ja sitten  syntymäkuntaani   Alahärmään.  Sitten Keravalle , Jalasjärvelle  1985 ja sieltä kolmeksi  kuukaudeksi  Kurikkaan   1989 ja sitten tänne  Kauhajoelle  1990  Lokakuussa. Kohta  tulee  täällä asumista  täyteen  28  vuotta...! .....miten ihmeessä aika on niin nopeasti mennyt ??  Kun  on  20  tuntuu että  elämässä  on valtavasti aikaa  edessä  odottamassa.  Sitten ei kunnolla huomaakaan kun täyttää 30...sitten 40.....50  tulee eteen kuin sillai salakavalasti, huomaamatta. 60  synttärit  ja  sen jälkeen aika  etenee  entistäkin nopeammin.  Kun  70  on  täytetty  alkaa ajatella pikkuhiljaa (??!!"#"!??)  että  kas perhanaa  äijjä.....  edessä on  enää muutama  vuosi, kenties 5-6.Parhaimmassa tapauksessa  10  vuotta ja jos oikein hyvä säkä sattuu , niin  15:takin vuotta.
Minusta on aina  tuntunut  että  elän  aika vanhaksi, kenties  85, taikka  jopa  90 ja päällekin.
Mutta niin tai näin. Kun   "rippi"  napsahtaa, niin ainakin voin olla   aikalailla  tyytyväinen  menneeseen elämääni, sillä  siitä ei ole  ainakaan  färiä puuttunut.  Kokemuksia, tapahtumia,niin hyviä kuin huonojakin  on ollut. Sillai  pilke  silmänurkassani olen  maailmaa  ympärilläni seuraillut, uteliaana ja  kiinnostuneena. Ja onneksi kaiken  ruunaa  oma  (joskus  outokin ) huumorintajuni...tyyliin..." Onneksi  vanhempani  olivat huumorintajuisia, kun  synnyin  Alahärmässä  1946 saunan lauteilla..muuten olisivat nakanneet mut  suoraan navetan  tunkiolle kitajamasta".
Siis pitemmittä puheitta.Näillä mennään  ja ethenpäin.Se  tieto jo auttaa  aika pitkälle, kun Jyrki Katainen ilmoitti   eilen että  jättää  poliitikan ja siirtyy  siviilitöihin.  Jumala  on sittenkin  olemassa....hehhehheeeeeh.

Ekku Mattila.