23/2-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.
Syntyipä jumalatoon haloo hevosenlihasta,jota oli aivan väärässä eineksessä.
Vaikka itse lopetin kaiken lihan syömisen 1970 ja varsinkin sianpersuksen,niin en pitä mitenkään kummalisena vaikka hevonlihaa olisikin makkarassa mukana.
Kävin kerran....1970... katsomassa makkaratehtaalla lihapötkyjen tekemistä ja se oli niin "mieleenpainuva " kokemus että makkarasyöntini loppui kerralla siihen.Tänään...laitetaan makkaraan etupäässä kamaraa...joka on eläimen nahkaa ja sellaista ainesosaa joka ei muualle kelpaa...munaskuita ,jänteitä ja muuta mukavaa....???
Jos makkaraa myytäisiin ilman makulisukkeita,niin aika harvapa sitä suuhunsa pistäisi. Jo aikaa sitten on makkaraan saatu se "hyvä" maku erilaisilla kemiallisilla jutuilla ja ne ovat niitä salaisia ainesosia.
Jos ihmiset syövät sikaa,nautaa,kanaa,hirveä,karitsaa,jäniksiä,lintuja,niin miksipä ei myöskin hevosta....häh?
Tapasin vuonna 2004 erään kollin,jolta ostin vanhan mersun.
Hän oli ollut Köyliössä kännissäajosta...(siis linnassa) ja kertoi minulle "mukavan " tarinan....
Päivää ennen vapautumistaan tämä luojan armoitettu,joka oli keittiöllä passarina,niis touhusi myöskin ruuan jakelun kanssa,teki seuraavan offensiifin...;
Vartijoille ruokatarjottimen viedessään hän hetkeksi pysähtyi vessaan....ja siellä purskautti erästä "jutskaa" kämmeneensä ja sen sitten sekoitti vartijoiden salaattilautasille..!!!!
Heh...heh.....yääääk...
Myös vuonna 1968 seiväsmatkojen aikana turistit kävivät syömässä kanaa eräässä Laspalmasin ravintolassa ja myöhemin selvisi että kana olikin rottaa ja valmiita pakastettuja rottia löytyikin ruokapaikan kylmähuoneesta 800 kappaletta. !!
Toinen heh..heh...
Tarinan opetus on tämä...;
Parempi hevosenlihaa makkarassa,kun " jutskaa" salaatissa !!
Terveiset Köyliön.....vart....juu...
23/2-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.