tiistai 21. toukokuuta 2013

Entisen inkkarin vanhat muistelmat..

21/5-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kuten olen jo aikaisemminkin maininnut niin minä ja Millavaimoni olemme vanhat tutut tuolta kaukaa entisestä ajasta.Elimme siihen aikaan aika lähellä suurta jokea,elikkä  Gran Canjonia   .Me  kuuluimme aivan eri heimoihin ,eikä niiden kesken saanut olla suurempaa tekemistä,saatisitten menemällä yhteen,nykyisen avioliiton tapaan.  Minä olin melko  korkea-arvoinen  soturi  ja kun kerran näin toisessa heimossa olevan kauniin,että voijeehyvännäköisen inkkaripimun,niin avot.Melkein totaalisesti menin sekaisin ja välillä pomppasin hevoseni selkäänkin väärältä puolelta.
Me jouduimme salaa sillai seurustelemaan,koska siihen ei olisi ollut mitään mahdollisuutta julkisesti.
Mutta,kuten kaikki tietää,rakkaus keksii aina keinot ja niin meidänkin kohdallamme. Yhtenä  kesäisenä yösydännä minä hiippailin  rakkaani telttaan ja sulassa sovussa me häivyimme kauas takavasemmalle.
Hiippailimme mellkein hengittämättä hevoseni vierellä ja kun pääsimme    kauemmaksi,niin silloin  annoin kavioiden kopsahdella....
Siinä kuulkaa pöly lensi sekä pienet kivet sinkoili.Voi että morsion puristi mua tiukasti itteään vasten..
Muuutimme sopivan matkan päähän ja sinne rakensimme oman  pikkupesämme.Muistan yhä edelleenkin sen erikoisen lämpiävän vuoteemme,joka koostui suuresta laakeasta  kivipaadesta ja kun oli viileämmät yöt,niin lämmitin ennen nukkumaan menoa kiven alla pientä nuotiota. Peittona  pehmeää  taljaa.
Oli siinä kiva  maata pötkötellä. Juu.
Kerran jouduimme ns. takaa-ajetuiksi ja sen aikana sain vihulaisen nuolen oikean olkapäähäni.Se tuli  edestä läpi ja  tuleva vaimoni katkaisi sen kärjen ja  veti toisesta päästä sen pois.
Tässä nykyisessäkin yhteiselämässämme jouduin tekemään saman tempun.Vuonna 1985 ryöstin Millavaimoni sillä hänen sukunsa ei minua ollenkaan hyväksynyt."Ajatelkaa nyt..herra paratkoon"...he sanoivat..."20 vuotta tyttöä vanhempi ja 5 mukulaa jo ennestään.....eihän tuollainen sovi."...!!!
Nuolia ei heidän kauttaan tullut,mutta muutaman kerran jouduin ottamaan ns.miehistä  "mittaa" ja tarkoitan tällä nyrkillistä peliä.
Ainiin....huomenna meinaan ajella polkupyörällä Turku-Masku-Niemenkulma ja Tupavuoren kautta takaisin Turkuun.Vaikka matkaa taitaa tulla noin 210 km,niin teen sen.
Hei..muistin vanhan vitsinpoikasen,joka kuuluu seuraavasti: Vanhapiika,noin viisikymppinen meni polkupyöräliikkeeseen ja ostamaan uutta  satulaa.Hei myyjä...laita sellainen entinen satula.Siinähän oli vain pelkkä tappi...oliko se vajaat viistoistasenttinen??.Pelkkä tappi riittää minulle hyvin.Kiitos.
Hmmtttpp....

21/5-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.