tiistai 21. toukokuuta 2013

Turun teitä..

21/5-2013.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Eilen aamusella minä  ,vanhahko äijä innostuin polkemaan kunnolla polkupyörääni. Innostuneena otin suunnan  kohti  vanhaa tuttua paikkakuntaa,Ruissaloa.Voinhan pojat miten kauniita maisemia siltä alueelta löytyykään.!
Jos   minulla olisi tarpeeksi  vaikka   Nokian osakkeita (varsinkin noin 8 vuotta sitten olevalla kurssilla) niin ostaa pätkäyttäisin juuri  Ruissalosta muutaman hehtaarin merenrantatontin.Siihen rantaan tukevan laiturin sekä tarpeelliset  venhot jolla  merta kyntäisin.
Kulutin  aikaa kuusi tuntia ja liki sata kilometriä,sekä  tapasin matkalla vanhan tutun pariskunnan joka asustelee edelleenkin vanhassa  paikassaan.Heille oli tupsahtanut  viimenäkemältä  viisivuotias pojanvesseli ja sai   minut hetkesi jopa miettimään toteamustaan,joka kuului ;
"Hei setä  (oho..sanoi minua sedäksi !!) onko  sul ain vasttuuli,kui pyöräls ajele ??
Minä hetken miettimään kunnes hokasin  ja vastasin.: juu-u... pyöräilen aina niin kovaa,että  vaikka olis myötätuuli,niin se tuntuu vastaiselta,kun niin kovaa meen ".
Sitten  vesseli yritti taas ja , kysyi minulta ; " Mistä muna tulee ?"   ja vastasin että kanalasta ja siihen poika taas,että :" siitä munasta ei tullut munalasta "...ja sai mut miettimään  ja taas hokasin...."munalasta...muna...lasta.....heh...heh....aika oleva veto vesseliltä...
Koetin saada vastaavaa aikaan kysymällä..."mikä on Salossa salossa  ja heti tuli vastaus,,,että lippu tietenkin..!!
Tjaa...seuraavaksi taidankin mennä jälleensyntymisiin....tuonne kauas inkkareiden aikaan...
Sanoi:

21/5-2013.
Ekku Mattila.
 Aikamatkaaja.