keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kadonnut Erkki Viitaharju.

6/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kauhajokinen Erkki Viitaharju on ollut kateissa  16/11-2015 saakka.
Hän lähti aamulla töihin normaaliin tapaan , mutta  ajoi autollaan Kauhajoen Nummijärveä kohden, Sieltä  huonoa metsäautotietä Lutakkokeitaalle johon auto jäi jumiin.
Soiseen maastoon.
Toyota   Corolla  löytyi paikallisten hirvimiesten ansiosta  22/11 mutta  Erkki  oli kadonnut.
Soitin  eilen  tutkinnanjohtaja Jari-Matti Marttalalle, kysyin häneltä   auton löytymispaikan ,sekä kerroin aloittavani etsinnät Erkki Viitaharjun löytämiseksi.
Heti kun pakkaset hellittää , lähden  auton löytämispaikalle ja sitäkautta yritän saada tuntuman kadonneen Viitaharjun löytämiseksi.
Poliisin  mukaan   etsintää on suoritettu noin 1 kilometrin säteellä auton löytämispaikasta ja siinä ovat olleet mukana sadat vapaaehtoiset ihmiset.  Myös lentotiedustelua on suoritettu. Viimeaikoina satanut lumipeite  vaikeuttaa etsintää, mutta samalla myös helpottaa sitä.
Sillä:
Lutakkokeitaan  ympäristö on villieläin  rikas. Alueella on tehty susi/kettu/hirvi havaintoja .Karhuja  ei ole.
On vähän  surullista kirjoittaa ,että esim susi   vainuaa metsässä olevan ....raadon (ihmisen) ja nälkäisenä löytää "aterian" luokse. Tarvitsee vain seurata maastossa olevia eläinten jälkiä  , mistä ne tulevat ja minne ne johtavat. Ilmasta katsoen jäljet  osoittavat suoraan kohteeseen , eri paikoista ja niiden yhtymispaikassa on Erkki Viitaharju.
Toinen keino on linnut.
On edettävä hiljaa Lutakkokeitaalle, ääntäkään päästämättä. Mieluiten aamulla jo auringon alkaessa nousta. Sitten riittää  esim aseen laukaus ilmaan ja seurattava mistä korpit/varikset  lähtevät lentoon.
Jos nämäkään konstit eivät riitä tulen minä kuvioihin mukaan.
Tarvitsen vain hyvän suunnistuskartan Lutakkokeitaan ympäristöstä. Auton löytämispaikalle rasti ja sen jälkeen lähden  seuraamaan  Erkki Viitaharjun viimeisiä askeleita.
Joskus  kadonnut on löytynyt paljon kauempaa kuin uskotaankaan. Saarijärvellä huonojalkainen 86 vuotias vanhus oli lyhyellä askeleellaan köpötellyt  8 km päähän josta hänet sitten löydettiin. Etsintää oli suoritettu vain hänen kotitalonsa lähettyvillä , noin 500 metrin  säteellä.
Kummallinen seikka on myöskin tämä:
Useasti kadonnut etenee lähtöpaikastaan aurinkoa..valoa kohden. Hän tavallaan hakee jonkunlaista  toivoa mielensä hämärään masennukseen. Toivoa elää. Vaistomaisesti.

Ekku Mattila.