maanantai 11. tammikuuta 2016

PUMS !!!!.....halkovaras paljastui....

11/1-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Pukkaapa mieleeni  Wanha aika.....noin vuosi 1945  ja  kertomus joka on  hieno.
Hehheh...
Yksinäinen vanhapoika oli koko syksyn/talven hakannut halkoja metsästään ja  pinonnut niitä   mottikaupalla.
Keväällä   halkoja hakiessaan huomasi miten joku pitkäkynsi niitä oli verottanut ja taas myöhemmin uudelleen tultuaan huomasi saman jatkuneen. Useampi motti oli kadonnut parempiin   pesiin ja sekös ukkoa  harmitti.
Yhtenä iltana  hän meni  seudun muurarin luokse kylään ja sanoi seuraavaa:
"Tule heti minulle sanomaan ,jos  joku tarvitsee   hellan taikka muurin korjaajaa "....ja niin  he sopivatkin....
Kului muutama viikko, niin muurari  pyöräili vanhanpojan luokse ja sanoi yhden  kyläläisen tulleen hänen luokseen ja  pyytäneen korjaamaan hajonneen takan.  Se kuulemma ihan yht/äkkiä  tomahti   hajalle , lensi pitkin tuvan lattiaa ja samalla rikkoi  kiikkustuolinkin.
"Kova jymähdys vaan kuului"...kertoili hän ja nyt pitäisi uutta muurata.
Ja halkojen  omistaja  hyppäsi pyöränsä  selkään.....sotki hajonneen takan omistajan  luokse , sekä veteli tätä ympäri korvia.....
"Sinä saatanan  rosvo....hän  karjui pläsityksen lomassa...varastit minun halkojani ".....pläts..pläts..vaan kuului......pläts...pläts...
¤¤¤¤¤
Mistä vanhapoika syyllisen tiesi ???
Hän oli  porannut yhteen koivuhalkoon  reijän navarilla. Pukannut   30  gramman tynamiittipötköön tulilankanallin, jonka sisällä oli aikatulilankaa kymmenisen senttiä.............kun  halkovaras   vei  saaliinsa kotiinsa...ja laittoi  halkoja takkaansa  jonka mukana meni se "tuunattu"  pölli.....tulta pesään...ja:
PUMS  !!!


Ekku Mattila.