maanantai 31. lokakuuta 2016

Jehovalainen kirosi jumalattomasti 1985.

31/10-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Ajelin aamusella Alavuden Sydänmaalla, on noin 11 km Peräseinäjoelta hiekkaista  tietä, taloon jossa asui ennen Pentti Koivusaari. Kävin kylässä  muuten vaan.
 Pentti on jo jo R.I.P. Menehtyi verisyöpään  1989 muistaakseni.Tcernopilli vei.
TYKS:lassa.
Opin hänet tuntemaan noin vuonna 1985  "heinäpaalien" ansiosta ja josta olen kirjoittanut aikaisemminkin.Nyt uudistan erään jännän tarinan Pentin kertomana ja minun kuulemana.
Siis:
Koivusaari tuli minulle kylään  yhtenä päivänä, 1985,astui tupaan ja huomasi  seinälläni  satoja vanhoja valokuvia sekä kortteja. "Mitäs sä  noita kortteja keräät..?  hän kysyi...eihän niillä oo mitään arvoakaan.."hän jatkoi.
Ja minä selittämään  että jos kortit ovat  vaikka 1850  luvulta  noin 1920  luvulle, niissä on postimerkitkin tallella ja ovat siistejä niin ne ovat satojen markkojen arvoisia.Per kappale. Näytin myöskin kuitin jonka mukaan olin saanut  130  vanhasta kortista  noin 4000 markkaa, jotka olin myynyt Hesassa  yhdelle karäilijälle ja että minulla on samanhintaisia kortteja vielä vaikka kuinka paljon. Yhden hinta oli 8000 markkaa.Je sitä säästin pahan päivän varalle.
8000 markkaa.
Pentti  valahti aivan valkoiseksi naamaltaan  ja alkoi kiroamaan...vaikka oli Jehovalainen...meinaan......kyllä kuulkaa tuli sanoja.....painaviakin.. !¤%¤#"!)&%&%%¤¤#¤#"!#¤#¤#!!!!!....valtoimenaan ja minä ihmettelemään meteliä.
Ja Pentti kertomaan alkoi:
Vuonna 1960  nurkilla Sydänmaalla  kuoli  erakko , entinen merimies.Hän oli asunut ikänsä  pienessä matalassa mökissä, noin 4x4 metrisessä  hirsituvassa. Seilannut meria maailman  ympäri, honolulusta sinne ja tänne....ja välillä majaillut pienessä  mökissään.Kun merimies otti ja kuoli   ilman perillisiä, kunta määräsi  huutokaupan etupäässä  miehen maiden takia,  jotka olivat  mökin ympärillä. Pentti huusi eniten ja sai sen kohteen itselleen.
Pentin mennessä tutkimaan tarkemmin matalaa  tupaa hän huomasi pienten paffilaatikkoiden  täyttävän mökin joka sopen.Niitä oli päällekkäin lattiasta kattoon, kymmenittäin ja niitä hän tutkimaan. Laatikot olivat täynnä  vanhoja postikortteja merkkeineen.Kirjeitä merkkeineen. Erilaisia  mitaleita  sekä kolikoita muista maista. Huh mitä roskaa Pentti  tuumasi ja meni pihalle.Hänellä oli autossaan  pensakanisteri , sekä   taskussaan tulitikkurasia.
Kylillä oltiin  kerrottu , ennen huutokauppaa  että vanha merikarhu oli  kuollut johonkin  trooppiseen tautiin, tiesmihkä joka voisi  yhä tarttua mökin tavaroista. Siis tulta matalan mökin  nurkkaan, pensalla  höystettynä.
Pfuuf....mökki paloi maan tasalle. Seuraavana  päivänä Pentti kaivoi kaivurillaan ison kuopan  raunioiden viereen , sinne  palaneet hirret ja muut  työnteli Nuffin etukauhalla  ja multaa päälle.
Tamps..tams..
Kun kerroin hänelle että  poltit    satojentuhansien arvosta vanhoja  postikortteja  merkkeineen, niin .....¤#""!"%¤#¤#"!"%&&%¤#!!.
Kuului taas.
Vaikka  hän oli Jehovalainen.

Juu.